Πάτρα: Αποδίδεται επιτέλους στους Πατρινούς το θαλάσσιο μέτωπο – Συμφώνησε ο ΟΛΠΑ

by sawamix

Θετική εξέλιξη είχαμε τελικά στην παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, μετά από τρεις συσκέψεις, δύο συναντήσεις με υπουργούς στην Αθήνα, πολλές δηλώσεις και διαβουλεύσεις και έντονες αντιδράσεις…

Μετά την πολύωρη, διάρκειας 2,5 ωρών, και εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης ανήκει και επισήμως στου Πατρινούς.

Παρόντες στη συνεδρίαση, και μάλιστα με παρεμβάσεις ιδιαίτερα σημαντικές, που συνέβαλαν στην τελική ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του τμήματος 3,5 χιλιομέτρων της παραλιακής ζώνης της αχαϊκής πρωτεύουσας, ήταν ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών (φυσικά ο Ν. Τζανάκος, ο οποίος, ούτως ή άλλως, συμμετέχει στο Δ.Σ. του Οργανισμού, εκπροσωπώντας εκεί το Δήμο, αλλά και οι Δημ. Αϊβαλής και Χρ. Πατούχας).

Ύστερα από μία διαδικασία, από την οποία δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, ο ΟΛΠΑ τελικά πείστηκε ν’ αλλάξει κατεύθυνση, αφαιρώντας τελικά τις «παγίδες» και τα «παράθυρα» στο κείμενο που θα σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο.

Το θαλάσσιο μέτωπο, μήκους 3,5 χιλιομέτρων θα παραδοθεί στην πόλη πριν τελειώσει η κατασκευή του νέου λιμανιού και χωρίς κανέναν περίεργο όρο που άφηνε παράθυρα για οποιαδήποτε παρανόηση της σύμβασης Δήμου – κυβέρνησης.

Πάντως για παν ενδεχόμενο και μιας και έχει ήδη προγραμματιστεί, η συγκέντρωση στον μώλο της Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αυτή την Κυριακή.
Η ώρα συνάντησης έχει ορισθεί στις 11 το πρωί.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80