Πάτρα: Η απάντηση του Δήμου σε δημοσίευμα της "Αλλαγής" για ευνοϊκή μεταχείριση της δημοτικής συμβούλου Αθηνάς Πατρώνη

by sawamix

Με αφορμή δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Αλλαγή”, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, στο θέμα των κλήσεων, ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, από την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης, αποσαφηνίζονται τα εξής:

Κατ’ αρχήν, ουδόλως ισχύει το ότι παρεμβαίνει η αντιδήμαρχος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της Δημοτικής Αρχής, για να επιστρέφονται οι πινακίδες αυτοκινήτων, γρηγορότερα απ’ ότι ορίζει ο νόμος.

Η τακτική που ακολουθείται βάσει του νόμου (και ακολουθεί και η Τροχαία), είναι η πληρωμή της κλήσης από τον παρανομούντα οδηγό και κατόπιν η κατάθεση ένστασης στον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία εξετάζεται και αποφασίζεται αν συντρέχει λόγος (θέμα υγείας ή επάγγελμα, όπως αυτό του γιατρού) για να επιστραφούν γρηγορότερα.

Αυτή είναι η τακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση (που επικαλείται το δημοσίευμα) της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας Αθηνάς Πατρώνη.

Όντως επεστράφησαν οι πινακίδες στην κυρία Πατρώνη νωρίτερα (αφού είχε πληρωθεί η κλήση), λόγω της ιατρικής της ιδιότητας και όχι λόγω του ότι είναι μέλος της δημοτικής ομάδας, όπως υποστηρίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Εν κατακλείδι, η Αντιδημαρχία, ουδέποτε έχει παρέμβει είτε για να επιστραφούν πινακίδες είτε για να σβηστούν κλήσεις.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80