Πάτρα: Ανοιχτά από το μεσημέρι τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

by sawamix

Ελεύθερη θα είναι από το μεσημέρι η διέλευση των οχημάτων από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, λόγω της παράστασης διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων…

Όπως ανακοίνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών, η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στις κινητοποιήσεις του κινήματος «Δεν πληρώνω», που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωσή τους αναλυτικά:

“Η Γέφυρα του Ρίου κόστισε συνολικά 740 εκ. ευρώ.
Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο έβαλε το 10% του κεφαλαίου αυτού (74 εκ. ευρώ).
Το 40% είναι συμμετοχή του δημοσίου (κοινώς το πληρώσαμε εμείς τα κορόιδα).

και το υπόλοιπο 50% είναι δάνειο από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό κράτος.

Βάσει των συμφωνημένων η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται την Γέφυρα μέχρι το 2039 (συνολικά 35 χρόνια). Τα υπολογιζόμενα έσοδά της για αυτό το διάστημα είναι 1.7 δισ. ευρώ.
Όπως καταλαβαίνετε το υπερκέρδος είναι τεράστιο και βασίζεται στο ότι τα κορόιδα θα πληρώνουν διόδια.

Διεκδικούμε την κατάργηση των διοδίων παντού και καταγγέλλουμε το χάρισμα του εθνικού οδικού δικτύου στους μεγαλοκαρχαρίες των ντόπιων (Μπόμπολας – Άκτωρας και σια) και των ξένων κατασκευαστικών. Κινητοποιούμαστε συλλογικά και καλούμε και τους συμπολίτες και τους συναδέλφους μας να πάψουν να πληρώνουν διόδια και να κινητοποιηθούν μαζί μας”.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80