Πάτρα: Σε δημοτικό παιδικό σταθμό αρνήθηκαν σε μητέρα ν’ αφήσει φαγητό για το βρέφος της, για να μην σπάσει η απεργία!

by sawamix

Νέες δόξες γνώρισε αυτές τις μέρες ο συνδικαλιστικός παραλογισμός, κάποιες “εξάρσεις” του οποίου φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη γενικότερη απαξίωση που πλήττει σε ευρεία κλίμακα πλέον πολλές ηγεσίες εργατικών συνδικάτων…

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 11 Μαΐου, ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της οποίας απήργησε και το προσωπικό των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών της Πάτρας. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Σ’ έναν απ’ αυτούς τους σταθμούς μεταξύ του απεργούντος προσωπικού βρισκόταν και ο μάγειρας, με συνέπεια τα βρέφη να μείνουν νηστικά. Αναγκαίο κακό, ίσως πει κάποιος. Κι όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Διότι στο attacktv έφτασε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μία μητέρα παρουσιάστηκε στο σταθμό, είπε ότι κατανοεί την κινητοποίηση των εργαζομένων, δεν αντιτίθεται σ’ αυτήν, αλλά επειδή, όπως ήταν φυσικό, ήθελε να μην μείνει νηστικό το παιδί της, πρότεινε να φέρει η ίδια φαγητό από το σπίτι.

Εδώ είναι που ξεκινούν τα παράλογα, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρνήθηκαν απερίφραστα την πρότασή της, με το… ατράνταχτο επιχείρημα ότι έτσι θα έσπαγαν την απεργία του μάγειρα.

Κατόπιν αυτού, η γυναίκα αναγκάστηκε να πάρει την ημέρα εκείνη το παιδί της και να το πάει σε ιδιωτικό σταθμό, πληρώνοντας, εννοείται, τα ανάλογα φύλακτρα.

Αναρωτιέται, άραγε, κανείς ποια γνώμη θα έχει σχηματίσει αυτή η μητέρα για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης και ποια άποψη θα μεταφέρει γι’ αυτούς στο συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον; Επιπλέον, προβληματίζεται κανείς από τους συνδικαλιστές του κλάδου για παρόμοιες συμπεριφορές;

Πηγή: attacktv
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements