Πάτρα: Τρομακτικές μουσικές και απόψε στο Λιθογραφείον – Τιμή εισόδου

by sawamix

Θρίλερ μετά μουσικής και απόψε Κυριακή στις 9:30 το βράδυ στο θέατρο Λιθογραφείον, από τους Silent Move, οι οποίοι επενδύουν μουσικά το αριστούργημα του F. Murnau «Nosferatu»…

Οι δυο μουσικοί με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ δημιουργούν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, προτείνοντας μια άλλη ανάγνωση στο κλασικό θρίλερ του 1922.

Η μουσική πότε ακολουθεί έναν καταιγιστικό ρυθμό και πότε τονίζει διακριτικά τις λεπτές αποχρώσεις της ταινίας.

Οι δυο μουσικοί είναι σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους αλλά και με το έργο, εναλλάσσοντας ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης και παίζοντας άλλοτε μελωδικά κι άλλοτε αφαιρετικά. Οι Silent Move θα εμφανιστούν ως τρίο με την προσθήκη του Γιώργου Διαμαντόπουλου (theremin, kalimba).

Η μουσική επένδυση του «Νosferatu» προέκυψε πριν από ένα χρόνο από την κοινή αγάπη για την συγκεκριμένη ταινία και την επιθυμία για μια ακόμη μουσική συνεύρεση. Η προβολή του «Νosferatu» με την ζωντανή μουσική των Παξεβάνη και Τζαβάρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2010.

Info:
Σάββατο 14/5 στις 00:00 & Κυριακή 15/5 στις 21:30
Γενική Είσοδος: 10€

Συντελεστές:
Γιάννης Παξεβάνης : κιθάρες, tapes, loops
Βασίλης Τζαβάρας : κιθάρες, μπάσο, tapes, loops
Γιώργος Διαμαντόπουλος : theremin, kalimba
Spyweirdos
Σπήλιος Καστάνης

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements