Πάτρα: Ξεκινά αύριο το πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

by sawamix

Πέντε δημοτικά σχολεία του διευρυμένου Δήμου Πατρέων, θα συμμετάσχουν στην πρώτη εβδομάδα του προγράμματος που θα ξεκινήσει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου από αύριο (Δευτέρα 16 Μαΐου) και θα ολοκληρωθεί -για φέτος-, με το τέλος της σχολικής χρονιάς…

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο δέσμευσης του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά, για βιώσιμη κινητικότητα στη πόλη, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την συμμετοχή των παιδιών.

Στόχος, λιγότερα θύματα στους δρόμους, αλλά και πιο «καθαρές» μετακινήσεις, όπως είναι το ποδήλατο, αλλά και της πρόσφατης συμφωνίας της Δημοτικής Αρχής, δια της Αντιδημάρχου Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κυρίας Λένας Καλεντζώτη με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παγκόσμια έναρξη της «Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011 – 2020», του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με την κυρία Καλεντζώτη, το πρόγραμμα για τα παιδιά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, περιλαμβάνει δύο κύκλους: ο πρώτος αφορά μικρούς μαθητές, από την Α’ μέχρι και την Γ’ Δημοτικού και ο δεύτερος μαθητές της Δ’ της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού.

Η ανταπόκριση των σχολείων ήταν άμεση και μεγάλη, στην παρούσα φάση όμως, κατά την οποία ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά κι επειδή τα παιδιά της ΣΤ’ τελειώνουν φέτος το Δημοτικό, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αυτά. Τις επόμενες εβδομάδες θα συμμετάσχουν και παιδιά από τον πρώτο κύκλο, ενώ από το Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει παράλληλα το πρόγραμμα και με τους δύο κύκλους μαθητών.

«Στόχος μας είναι ως Δήμος Πατρέων –τονίζει η κυρία Καλεντζώτη- να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας από την μικρή αυτή ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να μειωθεί ο φόρος αίματος στους δρόμους, που είναι βαρύς και για την περιοχή μας. Να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακή συνείδηση στο μέτρο που μας αναλογεί, σε πεζούς και οδηγούς, από την ηλικία που βρίσκονται οι μικροί μαθητές του Δημοτικού και να καταλάβουμε ότι πρόκειται για συλλογική συμπεριφορά, που το λάθος ή το σωστό ενός, επηρεάζει πολλούς, άρα πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι».

Στο πλαίσιο αυτό δε, εκπονείται ήδη η μελέτη για την δημιουργία ποδηλατόδρομων στον Δήμο Πατρέων, κάτι που ζητούν ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι, στο πλαίσιο και της υλοποίησης δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής.

Στην πρωτοβουλία που ξεκινά αύριο με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, συνεργάστηκαν εκτός από την Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, κυρία Λένα Καλεντζώτη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέας Φίλιας και η Αντιδήμαρχος Υποστήριξης Δημότη και Λειτουργίας Πόλης κυρία Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη.
Σημαντική η συμβολή δε, και των διαπιστευμένων εκπαιδευτικών, που θα έχουν το δικό τους ρόλο στο όλο πρόγραμμα, όπως και όλοι οι ενεργοί πολίτες που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Τα δημοτικά σχολεία τέλος, τα οποία θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα για την πρώτη εβδομάδα που θα ξεκινήσει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων από αύριο (Δευτέρα 16 Μαΐου) έως την Παρασκευή 20 Μαΐου είναι τα εξής:

-25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών αύριο, με 44 μαθητές
-2ο Δημοτικό Σχολείο Οβρυάς την Τρίτη με 22 μαθητές
-4ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών την Τετάρτη με 44 μαθητές
-33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών την Πέμπτη με 38 μαθητές
-47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών την Παρασκευή με 30 μαθητές.

Το ενδιαφέρον αυτό… μάθημα θα διαρκεί από τις 10 το πρωί, ως τις 12 το μεσημέρι.

Κάθε εβδομάδα και μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο, θα ανακοινώνονται τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements