Πάτρα: Μέτωπο σωτηρίας για το «Καραμανδάνειο»

by sawamix

Αίσθηση στην ιατρική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία της Πάτρας έχει προκαλέσει η εισήγηση της επιτροπής σοφών για συγχώνευση – κατάργηση του Καραμανδανείου, του μοναδικού αμιγώς παιδιατρικού νοσοκομείου στην Δυτική Ελλάδα…

Ο Δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιάννης Δημαράς, συγκαλεί εκτάκτως το Δ.Σ και δηλώνει πως πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που προσκρούει και στο νομικό καθεστώς που διέπει την λειτουργία του, καθώς είναι κληροδότημα.

Μέχρι την Τρίτη θα έχει γίνει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Καραμανδανείου» και θα ακολουθήσει σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όπου θα τεθεί συνολικά το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στην ιατρική κοινότητα καθώς το νοσοκομείο έχει μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, ενώ δεν είναι ζημιογόνο.

Πληροφορίες από Πελοπόννησο
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements