Πάτρα: «Παλιές Ιστορίες – Αρχαίες ψηφίδες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο – Είσοδος ελεύθερη

by sawamix

Μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, με τίτλο «Παλιές Ιστορίες – Αρχαίες ψηφίδες», διοργανώνει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, το Σάββατο και την Κυριακή 14 και 15 Μαΐου στις 11:30 το πρωί…

Οι μνήμες των ιστοριών-μύθων του Φαέθοντα, γιου του Ήλιου και του ήρωα Μελέαγρου στο κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου και οι περιπέτειές τους θα ζωντανέψουν, μέσα από τις παραστάσεις δύο ψηφιδωτών δαπέδων από την συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και την αφήγηση της Αρτέμιδος Θεολόγη και της Άσπας Παπαδοπούλου, εκπαιδευτικών – σπουδαστριών του Κέντρου Μελέτης Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών, με τη μουσική συνοδεία της Εύης Αργυροπούλου, εκπαιδευτικού – μουσικού.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε από το Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΣΤ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2011, που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και Μνήμη. Τα αντικείμενα διηγούνται την ιστορία σας».

Το πρόγραμμα συνοδεύεται και από ένα έντυπο σχεδιασμένο έτσι ώστε τα παιδιά ή και οι μεγαλύτεροι, αν θέλουν, να δημιουργήσουν άμεσα και εύκολα τη δική τους ιστορία για το Μελέαγρο και το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για κράτηση θέσεων.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements