Πάτρα: Ορθοπεταλιές… την Κυριακή στη 2η ποδηλατική βόλτα

by sawamix

Ο δεύτερος ποδηλατικός αγώνας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Η Γέφυρα μας ενώνει» ο οποίος θα ξεκινήσει από τη Ναύπακτο και η δεύτερη ποδηλατική βόλτα του Πανεπιστημίου με τίτλο «Πάμε με ποδήλατο» και εκκίνηση την Πρυτανεία θα πραγματοποιηθούν αύριο…

Η εκκίνηση για τον ποδηλατικό αγώνα θα δοθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Λιμένος στη Ναύπακτο, ενώ οι ποδηλάτες θα κινηθούν σε διαδρομή 35 χλμ. (Ναύπακτος – Αντίρριο – Ρίο – Άνω Καστρίτσι) και θα τερματίσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπου θα γίνουν και οι απονομές στους νικητές. Σημειώνεται πως ο Ποδηλατικός Αγώνας, απευθύνεται μόνο σε αθλητές που ανήκουν σε συλλόγους αναγνωρισμένους από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με δελτίο θεωρημένο για το 2011

Οσον αφορά την ποδηλατική βόλτα θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου. Στην βόλτα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα από… 8 έως 88 ετών.

«Το ποδήλατο είναι ένας τρόπος ζωής και ελπίζουμε πως θα υπάρχει συνέχεια στον θεσμό και με τρίτο και με τέταρτο αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης Χριστόφορος Κροντηράς, συμπληρώνοντας πως το ποδήλατο είναι ένα μέσο που φέρνει κοντά όλη την οικογένεια.

Ως μία δράση που συμβάλλει στην δημιουργία ευαισθητοποιημένων και συνειδητοποιημένων πολιτών χαρακτήρισε τον αγώνα η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας Μαρία Ζιαμπάρα, επισημαίνοντας πως τέτοιες ενέργειες αποτυπώνουν τη φιλοσοφία που θα πρέπει να διέπει τον σύγχρονο άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος του Δήμου Πατρέων και υπεύθυνος για δράσεις αθλητισμού και νεολαίας Νίκος Κωστόπουλος αναφέρθηκε στις προθέσεις του Δήμου να ενισχύσει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, συμπληρώνοντας παράλληλα πως η Πάτρα υστερεί σημαντικά όσον αφορά την ύπαρξη ποδηλατοδρόμων.

Στις δράσεις του Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρθηκε ο Δ. Παπαϊωάννου πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του ιδρύματος, επισημαίνοντας πως ως στόχο έχουν τη σύνδεση με τις όμορες περιοχές. Όπως τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου οι δράσεις δεν περιορίζονται μόνο στον αθλητισμό, αλλά πολλές από αυτές έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα.

«Η κίνηση αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση» τόνισε από την πλευρά του, ο Δ. Διαμαντόπουλος, γενικός γραμματέας του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, συμπληρώνοντας παράλληλα, πως θα πρέπει το ποδήλατο να «περάσει» στην καθημερινότητα. «Θα πρέπει να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι, οι οποίοι θα ενώνουν το κέντρο της Πάτρας τόσο με το Πανεπιστήμιο όσο και με τα ΤΕΙ και μετά να υπάρξει η σωστή ποδηλατική κυκλοφοριακή αγωγή» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου Ν. Βασιλείου, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Κασσίμη, ο οποίος από τη θέση του ως πρόεδρος του ΟΝΑΠ είχε βοηθήσει «απλόχερα», όπως είπε, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ο κ. Κωστόπουλος αποδεικνύεται άξιος διάδοχός του.

Σημειώνεται πως πέρυσι είχαν συμμετάσχει 700 άτομα στον ποδηλατικό αγώνα, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι φέτος ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 1000 άτομα.

Οσον αφορά την ποδηλατική βόλτα, οι 200 πρώτοι συμμετέχοντες θα λάβουν το μπλουζάκι της διοργάνωσης, ενώ θα κληρωθούν τρία ποδήλατα και δέκα συλλεκτικά μπλουζάκια με αυθεντική ζωγραφική του καθηγητή Κώστα Σπυρόπουλου.

Πηγή: Εφημερίδα Vpress
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements