Πάτρα: "Λουκέτο" στο Καραμανδάνειο – Κλινική Χρόνιων Παθήσεων το Νοσοκομείο Θώρακος

by sawamix

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα για την Υγεία, που έχει καταρτιστεί από ειδική επιτροπή, υπό την προεδρία του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου, και το οποίο έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης…

το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το οποίο είναι και το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Ν.Δ. Ελλάδας, ενσωματώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Στο ΠΓΝΠ επίσης, που θα ηγείται του πρώτου κύκλου (όπως θα ονομάζονται) μεταφέρεται η διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου.

Επιπρόσθετα, το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος γίνεται πλέον Κλινική Χρονίων Παθήσεων και μεταφέρεται στο “Άγ. Ανδρέας”, που θα είναι επικεφαλής του δεύτερου κύκλου και όπου, ωστόσο, υπάρχει εμφανέσταστο πρόβλημα χωρητικότητας.

Στον ίδιο κύκλο θα συμμετέχουν τα νοσοκομεία Κεφαλληνίας, Ληξουρίου (που γίνεται Κέντρο Υγείας) και Ζακύνθου.

Όσο για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, παραμένει, ουσιαστικά, απλό Κέντρο Υγείας, καθώς οι υγειονομικές του υπηρεσίες μεταφέρονται στο Αίγιο.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εισήγηση, προβλέπεται τελικά ότι θα υπάρχουν 8 νοσοκομεία λιγότερα στην Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, ενώ 7 νοσοκομεία θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements