Πάτρα: Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τις απολύσεις στο TELE TIME

by sawamix

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταγγέλλει το συνεχιζόμενο μπαράζ απολύσεων που έχει ξεκινήσει επί ένα και πλέον χρόνο ο τηλεοπτικός σταθμός TELE TIME Πάτρας, με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί σε δραματικό βαθμό το προσωπικό…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

“Μόλις 15 ημέρες πριν 3 ακόμη εργαζόμενοι απολύθηκαν, ενώ χθες ανακοίνωσε η ιδιοκτησία του σταθμού τον τερματισμό της συνεργασίας σε δύο ακόμη δημοσιογράφους και έναν τεχνικό.

Η απαράδεκτη τακτική του σταθμού παραβιάζει κατάφορα και προκλητικά κάθε εργατική νομοθεσία, αλλά και τους νόμους που διέπουν την λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

Το TELE TIME απώλεσε τον τοπικό χαρακτήρα του σταθμού για τον οποίο χρόνια είχαν αγωνιστεί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και λοιπό προσωπικό, με ευθύνη της ιδιοκτησίας του. Δεδομένου ότι έχει σταματήσει η παραγωγή κάθε τοπικής εκπομπής.

Ενώ απώλεσε και τον ενημερωτικό χαρακτήρα του, καθώς μετά τις τελευταίες απολύσεις ανακοινώθηκε στο ελάχιστο προσωπικό που απέμεινε πως θα μεταδίδεται μόνο ένα ωριαίο δελτίο ειδήσεων καθημερινά. Ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν θα υπάρχει ενημέρωση!

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων, προκειμένου να σταματήσει η τακτική απαξίωσης του μέσου που έχει σχεδιάσει η εργοδοσία.

Παράλληλα η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί για πολλοστή φορά το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε 2 σχετικές επιστολές) να πάρει θέση και να ζητήσει εξηγήσεις από την ιδιοκτησία του σταθμού, καθώς οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί κανένας επιχειρηματίας να τις χειρίζεται κατά το δοκούν.”

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements