Πάτρα: Δεν "τα βρήκαν" οι Patrinistas με τον ΟΛΠΑ – Πάνε να παίξουν αλλού!

by sawamix

Δεν κατάφεραν να έρθουν σε συνεννόηση τα μέλη της ομάδας των Patrinistas με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, “ο ΟΛΠΑ δεν μπορεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα γιατί θεωρεί την παιδική χαρά εκτός λειτουργίας, μη ασφαλή και τμήμα του εργοταξίου που υπάρχει στο σημείο”…

Η ανακοίνωση των Patrinistas για την μεταφορά της δράσης ‘Πάμε να παίξουμε’, έχει ως εξής:

“Η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas αποφάσισε την διοργάνωση δράσης με θέμα “Πάμε να παίξουμε…” την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Μαΐου 2011 στην Παιδική χαρά του Φάρου της Πάτρας. Προετοιμάζοντας την δράση απευθύναμε στον ΟΛΠΑ μέσω ανοικτής επιστολής, όπως κάνουμε πάντα με τους δημόσιους φορείς στην ευθύνη των οποίων είναι οι εγκαταστάσεις στις οποίες παρεμβαίνουμε, με σκοπό την ενημέρωση τους για την δράση μας και την δική τους ενεργοποίηση στα πλαίσια των ευθυνών τους απέναντι στους πολίτες και την πόλη μας. Μέχρι σήμερα (12/5/2011) δεν έχουμε πάρει καμία επίσημη απάντηση.

Ωστόσο σε τηλεφωνικές μας επικοινωνίες με την Διοίκηση του Οργανισμού ενημερωθήκαμε ότι ο ΟΛΠΑ δεν μπορεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα μας γιατί θεωρεί την παιδική χαρά εκτός λειτουργίας, μη ασφαλή και τμήμα του εργοταξίου που υπάρχει και επιπλέον η αναμόρφωση της αποτελεί ευθύνη του Ανάδοχου που θα αναλάβει την λειτουργία του Φάρου μέσω δημοπρασίας στο άμεσο μέλλον.

Μετά από ώριμη σκέψη και μεγάλη συζήτηση που έγινε στην συνάντηση μας αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την δράση μας στην Πλατεία Ελευθερίας, γιατί οι Patrinistas δεν σκοπεύουν να υποκαταστήσουν τους δημοσίους φορείς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ούτε να λειτουργούν σαν άλλοθι τους καθώς επίσης και γιατί ειδικά σε θέματα ασφάλειας και κυρίως των παιδιών είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί.

Ο ΟΛΠΑ έχει τεράστια ευθύνη για την κατάντια ενός από το ομορφότερα σημεία της πόλης μας στο όποιο μάλιστα υπάρχει και το δημόσιο σήμα της ο Φάρος.

Σήμερα η περιοχή αυτή είναι εντελώς απρόσιτη στους Πατρινούς και στα παιδιά, εγκαταλελειμμένη, επικίνδυνη και βρώμικη. Πιστεύουμε πως πέρα από τα διαδικαστικά και όποια άλλα κωλύματα μπορούσε και έπρεπε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας με ελάχιστο κόστος και μέσα, και να βοηθήσει αν όχι στην επαναφορά του χώρου στην προηγούμενη κατάσταση τουλάχιστον στην σοβαρή του βελτίωση και την απόδοση του στα παιδιά εν όψει και του καλοκαιριού.

Επισημαίνουμε ότι είναι απαράδεκτο να θεωρείται ο χώρος εργοτάξιο, αλλά να μην είναι όπως πρέπει περιφραγμένος και η παιδική χαρά με σπασμένα παιχνίδια και παγκάκια να είναι προσβάσιμη στα ελάχιστα έστω παιδιά που θα βρεθούν εκεί με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος.

Οι Patrinistas δεν ξεχνούν τον Φάρο και την Παιδική του χαρά. Με μεγάλη δυσκολία και λύπη πήραμε την απόφαση να μεταφέρουμε την δράση μας. Έχουμε πεισμώσει και μέχρι σε αυτόν τον χώρο να επανέλθουν παιδικά γέλια και φωνούλες θα επανερχόμαστε συνεχώς!”

Η επίσημη απάντηση του ΟΛΠΑ στους Patrinistas στις 13.05.2011:

“ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση στη παιδική χαρά στο Φάρο του Λιμένα Πατρών»

Σε απάντηση της ανοικτής σας επιστολής προς τη διοίκηση του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ για τη εκδήλωση
που έχετε προγραμματίσει την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 για τις διάφορες εργασίες καλλωπισμού της παιδικής χαράς που αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ο χώρος αυτός είναι χώρος εργοταξίου του αναδόχου και εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης του ευρύτερου χώρου της παιδικής χαράς σε όλη την πλατεία του φάρου μέχρι τον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης.

Ως εκ τούτου η παιδική χαρά είναι εκτός λειτουργίας και θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση των εν λόγω εργασιών. Έχουν δε δοθεί σχετικές εντολές στον ανάδοχο για την περίφραξη και τη σήμανση του χώρου ώστε να μην χρησιμοποιείται από τους μη έχοντες εργασία.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι με το υπ’ αρ. 2060/ 21-04-2010 έγγραφό μας έχουμε ενημερώσει τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας για τις εργασίες στον εν λόγω χώρο ώστε να μην πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και περίπατοι.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρξει σχετική ενημέρωση προκειμένου εάν επιθυμείται να συμβάλλεται στον καλλωπισμό του χώρου.

Από τον Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ”

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements