Ά. Τσιγκρής: Ομιλία στη “Διακίδειο Σχολή Λαού” για τη Βία και το Έγκλημα…

by sawamix

Το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 8 μμ, ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει στη Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών (Κανάρη 56), με θέμα: «Η Βία και το Έγκλημα στο Σύγχρονο Κόσμο»…

Με αφορμή την ομιλία του αυτή ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.

Το έγκλημα αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς.

Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί πολλές φορές ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Το προσωπικό μένει απλήρωτο. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Το κράτος απουσιάζει.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής και άτολμη και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών. Διαχειρίζεται την εγκληματικότητα με όρους επικοινωνιακούς και όχι επιχειρησιακούς.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής και να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών…».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements