Πάτρα: Η Β.Σαμούρη για την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου

by sawamix

Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, αφού πραγματοποίησαν ενδελεχή έλεγχο, ως προς τη νομιμότητα , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία σχετικά με τον έλεγχο των Προϋπολογισμών, επέστρεψαν σήμερα εγκεκριμένο…

στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων τον πρώτο «καλλικρατικό» προϋπολογισμό μας , που ταυτόχρονα συμβαίνει να είναι και ο πρώτος εγκεκριμένος Προϋπολογισμός του Ν. Αχαΐας για το 2011.

Με αφορμή αυτό, η αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, Βίβιαν Σαμούρη, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η έγκριση του προϋπολογισμού μας ,κατ’ ουσίαν, επικυρώνει, ότι η σύνταξή του έγινε σύμφωνα με τις καινοτομικές αρχές που επιτάσσει η νέα διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας -με κυριότερη ότι οι προϋπολογισμοί οφείλουν εφεξής να απεικονίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, την πραγματικότητα.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι, τις εν λόγω αρχές, δεν τις υιοθετήσαμε απλώς για να τηρήσουμε το “γράμμα του νόμου”, αλλά ,εκτός αυτού, συμβαίνει να έχουμε και πλήρη συνείδηση σε ό,τι οι καιροί επιτάσσουν, δηλαδή, περικοπή αλόγιστων δαπανών, δαπανών βιτρίνας και πλήρη διαφάνεια.

Άλλωστε, καταστήσαμε εξ αρχής σαφές, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στους εικονικούς προϋπολογισμούς, που συντάσσονταν μέχρι πρότινος, για λόγους καθαρά πολιτικού εντυπωσιασμού. Πεποίθησή μας είναι πως μόνο διά της ρεαλιστικής καταγραφής των οικονομικών στοιχείων δικαιούμεθα να κάνουμε λόγο για ορθολογικές προσδοκίες.

Ο εγκεκριμένος πλέον προϋπολογισμός, μολονότι εμφανίζεται “συμπιεσμένος” κατά περίπου 30%, σε σχέση με αυτόν του προηγούμενου έτους, προσπαθήσαμε να μην έχει αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες, φροντίζοντας οι μειώσεις να αφορούν σε διοικητικές και οικονομικές λειτουργίες, κυρίως, δε, σε δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κ.τ.λ.

Παράλληλα, ενισχύσαμε το σύνολο των προνοιακών δράσεων και δομών, καθώς και τις πολιτισμικές και αθλητικές δραστηριότητες με αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα, δίδοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, το στίγμα της δημοτικής Αρχής. Ότι, δηλαδή, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, αυτό που προέχει είναι να απλωθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, πρωτίστως στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και, ακολούθως, σε όλους όσοι βρίσκονται πρόσκαιρα σε πολυεπίπεδη αδυναμία…».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements