Δεσμεύσεις υπουργών προς Αλ. Χρυσανθακόπουλο για το πρόβλημα με τα συμβόλαια γης

by sawamix

Καίρια και αποτελεσματική ήταν η κινητοποίηση του βουλευτή Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ. Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει για χιλιάδες ιδιοκτήτες γης που θέλουν να πραγματοποιήσουν συμβόλαιο…

μεταβίβασης αγροτεμαχίου και οι οποίοι υποχρεώνονται προκειμένου να είναι έγκυρο, να συνοδεύεται από πιστοποιητικό της Διεύθυνσης Γεωργίας του νομού, με το οποίο βεβαιώνεται αν πρόκειται για γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Σε απ΄ ευθείας και παράλληλη επικοινωνία του κ. Χρυσανθακόπουλου με τους συναρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κατάφερε να λάβει τις ρητές διαβεβαιώσεις τους, ότι αυτές τις ημέρες θα συνυπογράψουν σχετική εγκύκλιο, με την οποία θα αναστέλλεται η προϋπόθεση για την υπογραφή των συμβολαίων, που είναι η προσκόμιση βεβαίωσης ότι η μεταβιβαζόμενη γη δεν είναι υψηλής παραγωγικότητας.

Όπως μάλιστα διευκρινίσαν οι κ.κ. υπουργοί στον Αχαιό βουλευτή, η αναστολή αυτή θα ισχύσει μέχρι την οριστικοποίηση των ψηφιακών χαρτών για τις χρήσεις γης και την διευθέτηση μιας σειράς άλλων ανοικτών θεμάτων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η αντίδραση του κ. Χρυσανθακόπουλου, προς τους υπουργούς, ήταν χαρακτηριστική:
«Μην αργείτε ούτε στιγμή, γιατί τόσος κόσμος βασανίζεται άδικα και από την πλευρά τους οι συμβολαιογράφοι έχουν χιλιάδες συμβόλαια, τα οποία δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν και αν δεν υπάρξει επείγουσα ρύθμιση, μπορεί και να ακυρωθούν!».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements