Πάτρα: Ο ίδιος διοικητής σε Π.Γ.Ν.Π. και "Άγιο Ανδρέα" – Προς συγχώνευση τα δύο νοσοκομεία;

by sawamix

Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η τοποθέτηση του προσωρινού διοικητή Απόστολου Λέτσιου, στον «΄Αγιο Ανδρέα». Ο κ. Λέτσιος θα ασκεί καθήκοντα παράλληλα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενόψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και στο χώρο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων…

Η είδηση αυτή προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι θεωρούν ότι αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν ουσιαστικά τα δύο ιδρύματα οδηγούνται προς συγχώνευση.

Όπως και να ‘χει, είναι απαραίτητο να υπάρξει λύση σύντομα, αφού το νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” μετά την παραίτηση του Σάκη Παπαδιονυσίου από τη θέση του διοικητή, παραμένει ακέφαλο.

Εν τω μεταξύ, «η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ξεκινά τον κοινωνικό διάλογο για την σκοπούμενη αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ, που αφορά στα νοσοκομεία της περιοχής και σύμφωνα με την κατεύθυνση που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την διαβούλευση για τα νοσηλευτικά ιδρύματα, τη Δευτέρα το πρωί, τα μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» καλώντας τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν τη δημόσια υγεία αλλά και να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη κινητοποίηση.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements