Μιχ.Μπεκίρης: "Η Ελλάδα θέλει, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί"

by sawamix

Ένα χρόνο μετά την δουλοπρεπή προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στον μηχανισμό στήριξης η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο…

Η συμπεφωνημένη και υπόγεια κατάληξη της χώρας σ΄ αυτόν τον μηχανισμό, κάτι που παραδέχθηκε δημοσίως και ο Στρος Καν, δεν οδηγεί πουθενά καθώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί ενώ σε όλα τα προϋπολογισμένα μεγέθη έχει πέσει έξω. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την προχθεσινή σύσκεψη του Λουξεμβούργου, όπου με το πιο κατηγορηματικό τρόπο αναδείχτηκε η αδυναμία και η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την οικονομική κρίση.

Αφού εξουθένωσε οικονομικά και ψυχολογικά τους έλληνες πολίτες, αφού διέγραψε την αισιοδοξία από την καθημερινότητα του ελληνικού λαού, αφού είπε πολλές φορές εν γνώσει της ψέματα για την οικονομική κατάσταση έχει αποφασίσει να μας οδηγήσει στον πραγματικό πάτο της κοινωνικής πτώχευσης καθώς τίποτα από ότι έχει προγραμματιστεί δεν έχει αποτέλεσμα.

Επειδή είμαστε λαός που ρέπει στη λήθη αξίζει να υπενθυμίσουμε όλα τα ψέματα που κατά καιρούς έχουν λεχθεί: «Λεφτά υπάρχουν αλλά η κακή Νέα Δημοκρατία δεν τα δίνει». «Υπάρχουν οφειλές 30 δις που η Ν.Δ. δεν εισπράττει και εμείς θα εισπράξουμε». «Κακώς στηρίχθηκε από τη Ν.Δ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος» «Η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». «Δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις». «Θα αυξηθεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων». «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα» ( ειπώθηκε μέχρι σήμερα 4 φορές),κ.α..

Αλλά και να υπενθυμίσουμε την εκούσια συκοφαντία εκ μέρους της κυβέρνησης που μιλούσε για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, για διεφθαρμένο κράτος και άλλα πολλά που σε κάθε περίπτωση οι «εγκέφαλοι» της κυβέρνησης χρησιμοποιούσαν για να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό και να μας οδηγήσουν εκεί που είχαν προαποφασίσει, στην αγκαλιά των δανειστών και των κερδοσκόπων.

Σε όλα αυτά αξίζει να προσθέσουμε για να μην το ξεχνάμε ότι αν είχαν εισακουστεί οι απόψεις Καραμανλή, η χώρα θα δανειζόταν κανονικά και δεν θα είχαμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάντια.

Αποτέλεσμα: Πέρα από τα συνειδητά ψεύδη, ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Βαδίζουμε σε ένα δρόμο που δεν ξέρουμε ούτε που οδηγεί, ούτε αν υπάρχει τέλος. Και το χειρότερο, η χώρα και οι πολίτες με τη σημερινή κατάσταση δεν έχουν να ελπίζουν σε κάτι. Να αισιοδοξούν ότι μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο η οικονομία θα σταθεροποιηθεί και θα δείξει σημάδια ανάκαμψης. Ότι τα νέα παιδιά μπορούν να ελπίζουν στο αύριο.

Το αξιοπερίεργο μέχρι σήμερα είναι ότι η κοινωνία δεν αντιδρά. Οι ζυμώσεις υποσυνείδητα μπορεί να λειτουργούν, ενσυνείδητα όλοι να περιμένουν, αλλά όλα δείχνουν πως κυριαρχεί η απογοήτευση και η βεβαιότητα ότι ο δρόμος που ακολουθούμε οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και τέλματος. Και η έκρηξη συσσωρεύεται και δεν θα αργήσει να εκφραστεί.

Ο τόπος μας χρειάζεται όραμα, χρειάζεται ελπίδα. Από όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα η παρούσα κυβέρνηση δείχνει πως πολύ νωρίς σε σχέση με την προοπτική της τετραετίας έκλεισε τον κύκλο της αφού δεν μπορεί ούτε προοπτική να δώσει, ούτε να ξεπεράσει τα καθημερινά εσωτερικά προβλήματα, τις δημόσιες αντιδικίες, την εσωτερική αμφισβήτηση, την έλλειψη κοινής γραμμής, την έντονη δυσπιστία της κοινής γνώμης, όλα αυτά που αποτελούν σαφή σημάδια κατάρρευσης.

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος, την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει βιώσιμες λύσεις, κυρίως να δώσει όραμα και προοπτική. Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης δημοσιοποιείται από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία στις 12 Μαΐου. Ημερομηνία σταθμός καθώς οι αλήθειες που θα ειπωθούν και μέχρι σήμερα κρύβονται από τους κυβερνώντες, καθώς και οι συγκεκριμένες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη της Ελπίδας και της Ανάκαμψης. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όλη η συλλογιστική του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας για το μνημόνιο, την οικονομία και την οικονομία έχουν πλήρως επιβεβαιωθεί.

Το βέβαιο είναι πως η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν, το ΠΑΣΟΚ όμως απέδειξε πως δεν μπορεί. Το κυβερνητικό τους τέλος πλησιάζει για να ξεκινήσει μια συγκροτημένη προσπάθεια με θέσεις, πολιτικές, επιλογές που στηρίζουν τους πολίτες, υπερασπίζονται τη χώρα και μπορούν να καταστήσουν πάλι τον τόπο μας πραγματικά ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements