Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για Κατσιφάρα, Αυτοκινητοδρόμιο, Έκθεση Δρόμου και Παναχαϊκή

by sawamix

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, το Αυτοκινητοδρόμιο Αχαΐας, την εκδήλωση δρόμου στην Αγίου Ανδρέου και τη νίκη της Παναχαΐκής…

1ον Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο όπου οι έμποροι έθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν το εμπόριο.

1. Ρευστότητα Τράπεζα – ΕΤΕΑΝ.
2. Εμπορική Πολεοδομία – Πολυκαταστήματα- Παρεμπόριο καθώς ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη για παράταση του ΤΕΜΠΜΕ και των σεισμοδανείων που ως γνωστό ξεκινά η 1η δόση την 30/6/2011 αλλά οι επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο.
Οι έμποροι έθεσαν ζητήματα αναπτυξιακών πρωτοβουλιών προκειμένου η Περιφέρεια να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, Τουρισμός – Λιμάνι – Κρουαζιέρα – Τσάρτερ κ.ά.
Τέλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να αποπληρωθεί μέρος των οφειλών του ΤΑΣ και τις παρεμβάσεις της για την ρύθμιση παράταση δόσεων των οφειλών των σεισμοδανείων.

2ον Αυτοκινητοδρόμιο:

Μία μάχη ακόμα κερδήθηκε αφού η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Υπουργείου Ανάπτυξης ήταν θετική.

Ο «πόλεμος» δεν τελείωσε εδώ και το πολιτικό δυναμικό της πόλης του Νομού και της περιφέρειας δεν χρειάζεται να επαναπαυτεί, αφού το αυτοκινητοδρόμιο είναι έργο που αφορά ΟΛΗ την περιφέρεια και όχι μόνο την Πάτρα.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. ήταν δίπλα στους εμπνευστές – συντελεστές της υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου και όταν χρειάσθηκε ένωσε τις δυνάμεις του στο ξεπέρασμα του τέρατος της γραφειοκρατίας (2006, σύσκεψη με πρωτοβουλία του Ε.&Ε.Σ.Π., πολιτικού δυναμικού της πόλης τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.ά. , όπου με την άνοδό τους την επομένη ημέρα στην Αθήνα κατάφεραν να το ξεμπλοκάρουν.

Το επόμενο διάστημα κρίνεται η σύμβαση του Αυτοκινητοδρομίου στη βουλή και εδώ θα δοκιμαστεί η ωριμότητα , η ενότητα, και ομοψυχία του πολιτικού δυναμικού της περιοχής για την επίτευξη του μεγάλου στόχου που θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει «ατμομηχανή» ανάπτυξης σε μία χειμαζόμενη περιοχή με τις δεκάδες δραστηριότητες και υποδομές που χρειάζεται.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. επιθυμεί να συγχαρεί τους εμπνευστές, οραματιστές και όλους όσους υλοποίησαν το όραμα του αυτοκινητοδρομίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Αυτοκινητόδρομου Α.Ε. κ. Ευάγγελο Φλωράτο για την επιμονή, υπομονή και προσήλωσή τους στο στόχο.

3ον Αγίου Ανδρέου:

Οι συνάδελφοί μας της Αγίου Ανδρέου απέδειξαν ότι η πόλη οι δρόμοι της, οι τοπικές αγορές αποτελούν το μεγάλο πολυκατάστημα με χιλιάδες ευκαιρίες.
Οι εκδηλώσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και αποδεικνύεται ότι ακόμη και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, οι έμποροι συνεχίζουν να πρωτοτυπούν, ονειρεύονται, επιχειρούν δημιουργούν, ανατρέπουν……
Είμαστε σίγουροι ότι η εκδήλωση αυτή θα βρει και άλλους μιμητές.
Αξίζουν στους συναδέλφους θερμά συγχαρητήρια.

4ον Παναχαϊκή:

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. επιθυμεί να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, την διοίκηση και ιδιαίτερα τους φιλάθλους της Παναχαϊκής για την άνοδό της στην
Foοtbαll -leage (δεν υπάρχει ελληνική αντίστοιχη λέξη;) ή αλλιώς όπως γνωρίζουμε Β΄ Εθνική.
Η «κυρία» όμως ευχόμαστε να πρωταγωνιστήσει ώστε να επιστρέψει στην φυσική της θέση στα σαλόνια της «Super- leage, (οι πρόγονοί μας δεν προέβλεψαν αντίστοιχες ελληνικές λέξεις ) ή Α΄ Εθνική.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements