Πάτρα: Οι «Δούλες» του Ζαν Ζενέ από την ΘΟΕΠΠ – Είσοδος ελεύθερη

by sawamix

Ένα από τα αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ παρουσιάζει έως και την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 9.30 μ.μ. στο θεατράκι του Βιολογικού «Μελίνα Μερκούρη» στο Πανεπιστήμιο Πατρών…

η ΘΟΕΠΠ-Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο γνωστός συμπολίτης ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος ενώ τη μουσική έχει συνθέσει η Σοφία Καμαγιάννη και τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Νίκος Σωτηρόπουλος.

Τις δούλες Σολάνς και Κλαίρη υποδύονται η Άννυ Λαμπροπούλου και Μάσιγκα Παπαϊωάννου αντίστοιχα ενώ το ρόλο της Κυρίας η Σοφία Παπαδοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο

«Οι Δούλες» είναι το θεατρικό έργο -σταθμός στην πορεία του Ζαν Ζενέ, του συγγραφέα που αναστάτωσε τη λογοτεχνική ζωή της Γαλλίας (και όχι μόνο) στα μέσα του 20ού αιώνα με τα γραπτά, τις απόψεις και τη στάση του απέναντι στα (καλώς και) κακώς κείμενα της ζωής.
H Σολάνζ και η Κλαίρη είναι δύο κορίτσια που ζουν ως εσώκλειστες υπηρέτριες σε ένα πλούσιο μεγαλοαστικό σύγχρονο σπίτι. Η επιβεβλημένη εκβιαστική καθημερινότητα, η υπακοή, η διαρκής αίσθηση εγκλωβισμού, η ερωτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους μέσα στα χρόνια και το μίσος τους για τα αφεντικά, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα σεξουαλικών διαστροφών, καταστροφικής μανίας, δολοφονικών ενστίκτων και πόθου για εξέγερση και απελευθέρωση.

H απέλπιδη εφόρμησή τους προς τον ουρανό μπαίνει στην ίδια τροχιά με τους χιλιάδες νέους ανθρώπους που περιπλανιούνται στις σύγχρονες Μητροπόλεις χωρίς μέλλον και ελπίδες, τις σιωπηρές καθημερινές εξεγέρσεις και τις κοινωνικές ταραχές της εποχής μας.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αναστασία Ντρίζη που χειρίζεται και τους φωτισμούς ενώ τα έπιπλα προσέφερε η Νικολίτσα Μπετιχαβά (Ρίο) και τα κοστούμια έραψε η Ελένη Λαϊνά. Υπεύθυνη στον ήχο η Εύη Δεμιράλη.

Οι παραστάσεις φιλοξενούνται στο Θεατράκι του Πανεπιστημίου «Μελίνα Μερκούρη», έως την Τετάρτη11 Μαΐου, στις 9.30 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά λόγω μικρής χωρητικότητας του θεάτρου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Είναι επομένως σκόπιμο να γίνεται ονομαστική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα:2610 436665 (ώρες καταστημάτων) και 2610 992205.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements