Πάτρα: Μήνυση της εταιρείας "Jumbo" εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ

by sawamix

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ σχετικά με τις δικαστικές διώξεις εναντίων στελεχών του ΠΑΜΕ, μετά από μήνυση της πολυεθνικής «Jumbo»…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις 18 Μάη δικάζονται στα Δικαστήρια της Πάτρας τα στελέχη του ΠΑΜΕ Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος, ύστερα από μήνυση της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ» γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο πολυκατάστημα της Πάτρας για την απόλυση συνδικαλιστή.

Πρόκειται για μια ακόμα δίωξη κατά στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στα πλαίσια της εκστρατείας ποινικοποίησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Κεφάλαιο και κυβέρνηση χρησιμοποιούν τους κρατικούς θεσμούς για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, με στόχο να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να καταργήσουν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει για ν’αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και την περίοδο της κρίσης, αλλά και της αναιμικής ανάκαμψής της.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό όχι μόνο η κοινωνία, αλλά και οι θεσμοί είναι ταξικοί. Η «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης σταματάει στη «νομιμότητα» των αντεργατικών νόμων, στο θεσμικό οπλοστάσιο που νομιμοποιεί και θωρακίζει την αντιλαϊκή επίθεση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργασιακά Νταχάου.

Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό, τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις και τα εργατικά συνδικάτα να καταδικάσουν την καταστολή, τις διώξεις και την τρομοκρατία.

Να εκφραστεί μαζική αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δυο αγωνιστές. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements