Ά. Τσιγκρής: «Το Έγκλημα Καλπάζει… Το Κράτος Απουσιάζει…»

by sawamix

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δολοφονία πατέρα που πήγαινε τη γυναίκα του σε μαιευτήριο της Αθήνας να γεννήσει- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κάθε κοινωνική οργάνωση έχει την εγκληματικότητα που της αναλογεί.

Οι δείκτες διακύμανσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζει μια κοινωνία στο χώρο και το χρόνο, αποτελούν την πλέον αξιόπιστη μονάδα μέτρησης των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας.

Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς.

Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.

Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.

Το κράτος απουσιάζει. Η Ελλάδα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Το προσωπικό μένει απλήρωτο. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας. Απαιτείται, όμως, πολιτική βούληση και σχέδιο.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής και άτολμη και αποδυκνύεται ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής και να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών…».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements