Ά. Τσιγκρής: «Οι Έλληνες Ζητούν Επειγόντως Αλλαγή Πολιτικής…»

by sawamix

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τελευταίων δημοσκοπήσεων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία ακόμα έρευνα, της εταιρείας “Marc” (εφημερίδα “Έθνος”, 8/5), διαπιστώνεται η καθολική αποδοκιμασία των πολιτών στην πολιτική του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οι πολίτες “…δεν βλέπουν φως στο τούνελ…” και φοβούνται ότι οδηγούμαστε στη χρεοκοπία.

Αποσύροντας μαζικά την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ζητούν επειγόντως αλλαγή πολιτικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, η “υποστήριξη” του μνημονίου περιορίζεται σήμερα μόλις στο 17% (ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό “υποστήριξης” είναι 26,2%).

Το 45,9% ζητά επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ενώ ο 1 στους 3 (33,3%) δεν διστάζει να προτιμήσει την επιλογή της “…πλήρους εγκατάλειψης του μνημονίου, έστω κι αν αυτό σημαίνει πτώχευση”.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι ότι η πλειοψηφία του 54% διαπιστώνει σήμερα ότι “…η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τη χρεοκοπία…”, με το 42,6% να απαντά ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση.

Συγκρίνοντας με την αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Ιανουάριο 2011, είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικό ότι στους λίγους μόνο μήνες που μεσολάβησαν σχεδόν 12% του εκλογικού σώματος μετέβαλε την άποψή του για την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα και σχέδιο και βασίζεται σε προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική πραγματικότητα.

Εξακολουθεί να πάσχει από έλλειψη συντονισμού, αλλά πρώτα και κύρια στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, αφού ψηφίστηκε για να εφαρμόσει μια απολύτως διαφορετική πολιτική από αυτή που εφαρμόζει εδώ και ενάμιση χρόνο…».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements