Πάτρα: Συνεχίζεται η έκθεση σπάνιων ερπετών

by sawamix

Στο χώρο του Αθλητικού συλλόγου «Νίκη Προαστίου» στα Μποζαίτικα, δίπλα στα κρατικά ΚΤΕΟ , λειτουργεί από 1ης Μαΐου και για περίπου ένα μήνα, έκθεση με ζωντανά ερπετά απ΄ όλον τον κόσμο…

Η συλλογή περιλαμβάνει όλα τα αντιπροσωπευτικά είδη φιδιών που υπάρχουν στον πλανήτη μας όπως:
Κόμπρες , κροταλίες , το μαύρο μάμπα, οχιές , αγκιστρόδοντα , πίθωνες ,βόες , ανακόντα και τα σημαντικότερα ερπετά της ελληνικής πανίδας ( οχιά, αστρίτης, δεντρογαλιά , λαφιάτης κ.α). Συνολικά 35 είδη φιδιών από Ασία, Αφρική, Αμερική και Ευρώπη. Η συλλογή μας είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική στην Ευρώπη και η πρώτη που ιδρύθηκε στην Ελλάδα (1984) .

Έχει μορφωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ενδείκνυται για μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης (βεβαίως και για ενήλικες!). Τα ερπετά βρίσκονται σε προθήκες η κάθε μία από τις οποίες φέρει ενημερωτική ταμπέλλα σε 5 γλώσσες σχετικά με το όνομα (επιστημονικό και κοινό) , χώρα προέλευσης, αν είναι δηλητηριώδες ή όχι, συνήθειες και πολλές άλλες πολύτιμες πληροφορίες για το κάθε ερπετό.

Στα γρούπς των μαθητών γίνεται ιδιαίτερη ενημέρωση και οι μαθητές φεύγοντας έχουν μάθει πολλές χρήσιμες πληροφορίες όπως : γιατί τα φίδια είναι χρήσιμα και δεν πρέπει να τα σκοτώνουμε , ποιος είναι ο ρόλος τους στην ισορροπία των οικοσυστημάτων , γιατί κάποιες φορές μας δαγκώνουν , τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις και πολλές άλλες πληροφορίες.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά ( και Σαββατοκύριακα) από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Τελεί υπό την αιγίδα του Ερπετολογικού Συλλόγου Πάτρας.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements