Πάτρα: Συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τον Εμπορικό Σύλλογο

by sawamix

Ζητήματα που αφορούν στην τόνωση του εμπορίου στην Πάτρα και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας…

παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση που διήρκησε μιάμιση ώρα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στον Περιφερειάρχη σειρά προτάσεων με στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς, την τήρηση της νομιμότητας αλλά και την ενίσχυση του μικρού και μεσαίου εμπορίου.

Μεταξύ άλλων οι έμποροι επανέφεραν την πρόταση τους για την δημιουργία στεγασμένων λαϊκών αγορών στην Πάτρα αλλά και για ένταση των ελέγχων στο παραεμπόριο, με έμφαση τον εντοπισμό όσων χωρίς άδειες διακινούν προϊόντα και τα διοχετεύουν, μέσω παράνομων μικροπωλητών, στην αγορά.

Ειδική αναφορά έγινε, επίσης, στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα το εμπόριο. Επ’ αυτού ο κ. Κατσιφάρας ανέλαβε την δέσμευση να παρέμβει στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες δανειοδότησης των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων από το ΕΤΕΑΝ.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο έθεσε στον Περιφερειάρχη το ζήτημα των παράνομων μεταναστών και της εν γένει κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην παραλιακή ζώνη αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, ωστόσο ο ίδιος το έχει επανειλημμένως θέσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναμένει σχετικές πρωτοβουλίες καθώς και την εφαρμογή του νέου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής που έχει ψηφιστεί από την Βουλή.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας ζητήθηκε να υπάρξει παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που δένουν στο λιμάνι της Πάτρας ενώ αναφορά έγινε και στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως τονίστηκε, τυχόν κατάργηση Σχολών από το Πανεπιστήμιο ή το ΑΤΕΙ της πόλης θα έχει μεγάλες συνέπειες στην αγορά της πόλης.

Ο κ. Κατσιφάρας, τόσο για τον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη» όσο και για την προοπτική συγχώνευσης των Νοσοκομείων, τόνισε ότι η αιρετή Περιφέρεια είναι αντίθετη σε οποιοδήποτε σχεδιασμό αποψιλώνει την περιοχή από υποδομές και από πηγές εισοδήματος.

Πρόσθεσε ότι η αιρετή Περιφέρεια στηρίζει το εμπόριο και στο πλαίσιο αυτό έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες όπως, πιο πρόσφατα, την εκταμίευση των 35 εκατομμύρίων ευρώ για τους σεισμόπληκτους, χρήματα που θα δώσουν ανάσες στην αγορά, αλλά και την μεγάλη παρέμβαση για το Αυτοκινητόδρομιο που μετά την ένταξη του στον αναπτυξιακό νόμο παίρνει την οδό της υλοποίησης, αναδεικνυόμενο σε σημαντικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι συζήτηση έγινε για τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο νέος επενδυτικός νόμος αλλά για την περιοριστική πολιτική που ακολουθούν οι Τράπεζες σε ό,τι αφορά χρηματοδοτήσεις εμπορικών επιχειρήσεων.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements