Πάτρα: Κλειστοί από αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων

by sawamix

Κλειστοί θα παραμείνουν από σήμερα και για τρεις ημέρες οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης

για την καθιέρωση οκταώρου εργασίας στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών.

Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

“Κατά γενική ομολογία το επάγγελμα των παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας που ασχολούνται με την παροχή αγωγής , εκπαίδευσης και φροντίδας σε παιδιά ηλικίας 0 έως 5 ετών τοποθετείται στην ομάδα επαγγελμάτων υψηλής ευθύνης.

Η αύξηση του ωραρίου σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, γίνεται σε μία χρονική περίοδο όπου η πλειονότητα των σταθμών λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις , με υπερφορτωμένα τμήματα παιδιών και με εργαζόμενους χωρίς σταθερή σχέση εργασίας.

Η αύξηση του ωραρίου γίνεται με ένα και μοναδικό στόχο. Την κατάργηση του Δημόσιου και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και την μετατροπή τους σε «PARKING» και μελλοντικά σε «ΑΠΟΘΗΚΕΣ» παιδιών, με αποτέλεσμα μειωμένο συνολικό επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ποιος εμπιστεύεται την ασφάλεια του παιδιού του σε έναν εξουθενωμένο επαγγελματικά παιδαγωγό;

Για τους παραπάνω λόγους συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

• Παρασκευή 6 Μαΐου: 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00μ.μ – 16.00 μ.μ
• Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Μαΐου 48ωρη απεργία (την Τετάρτη 11 Μαΐου είναι η απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΕΣΕΕ)

Οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Βρεφικούς Παιδικούς
Σταθμούς Δήμου Πατρέων”

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements