Πάτρα: Έρχεται ο Νίκος Κουρκούλης την Τετάρτη

by sawamix

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στο νεανικό κοινό τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης θα διασκεδάσει το κοινό της Πάτρας αυτή την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, με την εμφάνισή του στο…

χειμερινό club “Villa Mercedes”, Όθωνος Αμαλίας και Κρόλου.

Ο Νίκος Κουρκούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καβάλα. Από ηλικία 13 ετών αρχίζει να τραγουδάει επαγγελματικά σε πανηγύρια και γάμους. Σε ηλικία 16 ετών αρχίζει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, όπου η γιαγιά του έπαιζε μπουζούκι και ο μπαμπάς του κιθάρα, η αγάπη του για την μουσική και το τραγούδι ήταν δεδομένη. Αυτοδίδακτος στη μουσική, παίζει μπουζούκι, κιθάρα και μπάσο. Σε ηλικία 18 χρονών πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου αρχίζει να εμφανίζεται δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού.

Σύντομα έρχεται η αναγνώριση και τότε κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου αρχίζει τις εμφανίσεις του στις μεγάλες πίστες. Οι φωνητικές του δυνατότητες, αλλά και ο τρόπος ερμηνείας του είναι το διαβατήριο του για να κερδίσει τις εντυπώσεις όσων τον ακούνε. Η αναγνώριση δεν αργεί και σύντομα κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο “Κίνδυνος”, σε μουσική του Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους του Ηλία Φιλίππου, από την ΒΜG.

Ο Νίκος Κουρκούλης συνεχίζει την ανοδική πορεία που έχει χαράξει και όλοι μιλούν για ένα λαμπρό αστέρι στο ελληνικό τραγούδι. Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο “Παίζεις με τη Φλόγα”, περιείχε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Το αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας, ήταν να γίνει ο δίσκος πλατινένιος.

Τον Ιανουάριο του 2000 κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Νίκου Κουρκούλη με τίτλο “Μια νύχτα στον παράδεισο”. Την μουσική και τους στίχους υπογράφουν και αυτή τη φορά ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, αντίστοιχα. Το άλμπουμ γνωρίζει μεγάλη επιτυχία – γίνεται χρυσό – και είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ραδιοφωνικών παραγωγών.

To τέταρτο προσωπικό album του Νίκου Κουρκούλη κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2001 με τον τίτλο “Μόνος Μου”! Το album περιλαμβάνει συνολικά 13 τραγούδια.

Mετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας, λόγω περιπετειών υγείας, ο Νίκος Κουρκούλης επέστρεψε δυναμικά και φανερά ανανεωμένος με καινούργια δισκογραφική δουλειά από τη Heaven Music και τον τίτλο “Τώρα” το φθινόπωρο του 2004.

Την άνοιξη του 2006, ο Νίκος Κουρκούλης κυκλοφορεί τον 6ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Ζούμε μεγάλες στιγμές”. Στο cd υπάρχει και ένα τραγούδι-ντουέτο με την Κέλλυ Κελεκίδου “Λένε τόσα”.

Το Δεκέμβριο του 2007, ο Νίκος Κουρκούλης επιστρέφει με το νέο του cd “Τόσες μέρες τόσες νύχτες” και το τραγούδι «Αφιερωμένο» να βρίσκεται για πολλές εβδομάδες στην κορυφή του airplay. Το νέο του album του Νίκου Κουρκούλη “Σε Περιμένω” κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2008. Δώδεκα νέα τραγούδια γραμμένα από το συνθέτη Κυριάκο Παπαδόπουλο και το στιχουργό Ηλία Φιλίππου.

Ο Νίκος Κουρκούλης από τις 13/3/09 έως και 13/4/09 εμφανίσθηκε στο FIX της Θεσσαλονίκης!

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements