Ά. Τσιγκρής: «Στο Σκοτάδι οι Υποψήφιοι Λίγο Πριν τις Εξετάσεις…»

by sawamix

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των υποψηφίων, από το Υπουργείο Παιδείας, για τον ακριβή αριθμό των τμημάτων και των εισακτέων- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων και το Υπουργείο Παιδείας αφήνει ανενημέρωτους τους υποψηφίους φοιτητές για τα τμήματα και τον αριθμό των εισακτέων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατόρθωσε να απαξιώσει και έναν, ίσως από τους ελάχιστους πλέον στη χώρα μας, αξιόπιστο και αμερόληπτο θεσμό, αυτόν των εισαγωγικών εξετάσεων.

Από δημοσιεύματα πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι τις προθέσεις για τις περικοπές του αριθμού των εισακτέων και τις καταργήσεις τμημάτων.

Για πρώτη ίσως φορά οι υποψήφιοι προσέρχονται στις εξετάσεις χωρίς να γνωρίζουν στοιχειώδεις πληροφορίες για το μέλλον τους.

Πληροφορίες που το Υπουργείο Παιδείας ήταν υποχρεωμένο να έχει δώσει πριν από αρκετούς μήνες.

Δυστυχώς η διάλυση της Παιδείας είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Επιτέλους, ας ενημερώσουν επίσημα τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους για τις στοιχειώδεις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ας αναλογιστούν λίγο τον κόπο, τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν όλα αυτά τα νέα παιδιά και οι οικογένειές τους…».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements