Η Νατάσα Ράγιου για το Αυτοκινητοδρόμιο Αχαΐας

by sawamix

Τέσσερεις δεκαετίες μετά κι ύστερα από δαιδάλους και εμπόδια , εκπληρώνεται επί τέλους το όραμα και ανταμείβονται οι κόποι και οι ακούραστες προσπάθειες του αείμνηστου επιχειρηματία Θόδωρου Μεντζελόπουλου…

που πρώτος οραματίστηκε το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας και ξεκίνησε την προσπάθεια, στη δεκαετία του ’70, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα, μα προπάντων εμπνέοντας σε όλους τους Πατρινούς την ιδέα του Αυτοκινητοδρομίου.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Θόδωρος Μεντζελόπουλος είχε καλέσει ειδική ομάδα μελετητών από την Ιταλία και κατόπιν υπόδειξης τους, είχε βρει το χώρο στη Χαλανδρίτσα και είχε έρθει σε συμφωνία παραχώρησης από τον τότε πρόεδρο και το Συμβούλιο της Κοινότητας.

Την μελέτη και τη μακέτα του έργου παραχώρησε στους μετόχους της «ΑΕ Αυτοκινητοδρόμιο» η οικογένεια Μεντζελοπούλου ενώ στην κατοχή της βρίσκεται όλο το αρχείο της ιστορίας του Αυτοκινητοδρομίου.

Αν και με τόση καθυστέρηση , ατομικές και ομαδικές προσπάθειες ευοδώθηκαν με την ένταξη του έργου στον Αναπτυξιακό και σήμερα μπορούμε να περιμένουμε το έργο να πάρει σάρκα και οστά ,δίνοντας μια ανάσα στον τόπο μας.
Στους δύσκολους καιρούς του Μνημονίου, ας μνημονεύουμε και ας ευχαριστούμε τους πρωτοπόρους αυτής της προσπάθειας.

Το έργο, που έχει στηριχτεί απ όλους, αποτελεί μια επένδυση που θα ανακουφίσει την Αχαΐα και θα δώσει πνοή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements