Πάτρα: Αποχωρεί το Olympia Palace από τη γραμμή Πάτρα – Ιταλία

by sawamix

Aπό τις 10 Ιουνίου εισέρχονται στη γραμμή των Χανίων οι Μινωικές Γραμμές με το πλοίο Οlympia Palace το οποίο αποχωρεί από την αγορά της Αδριατικής και συγκεκριμένα από τη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Βενετία…

Το αίτημα της εταιρείας εξετάζεται στις 12 Μαΐου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με βάση τα δρομολόγια τα οποία έχει δώσει η εταιρεία για τη θερινή περίοδο. Το Οlympia Palace θα πραγματοποιεί καθημερινά διπλά δρομολόγια, στις 2μ.μ. από Πειραιά και στις 10μ.μ. από τα Χανιά.

Οι Μινωικές προτίθενται να αφήσουν το πλοίο στη γραμμή των Χανιών και μετά το Σεπτέμβριο καθώς πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι είναι ανώτερο από τα άλλα δύο της ΑΝΕΚ τα οποία είναι δρομολογημένα εκεί και θα κατορθώσει να πάρει σημαντικό κομμάτι από την επιβατική και εμπορική κίνηση. Όπως είναι γνωστό ο μεγαλομέτοχος των Μινωικών Γραμμών, Ε. Grimaldi, έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την ΑΝΕΚ καθώς η τελευταία δεν κατέβαλε τη δεύτερη δόση από το συνολικό τίμημα προκειμένου να εξαγοράσει το ποσοστό της HSW που παραμένει στον έλεγχο των Μινωικών.

Πέραν αυτού, οι Μινωικές έχουν κρατήσει με βάση τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία το ποσό των 47,5 εκατ. ευρώ το οποίο είχε καταβληθεί από την ΑΝΕΚ ως προκαταβολή για την εξαγορά του 33% της HSW.

Πηγή: Ημερησία
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements