Αλ.Χρυσανθακόπουλος: «Να αξιοποιηθούν οι γηγενείς καλλιτέχνες»

by sawamix

Τον έντονο προβληματισμό του, σχετικά με τον σχεδιασμό και την στόχευση της ημερίδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με θέμα «Δημόσια διαβούλευση για το θέατρο», διατυπώνει με δηλώσεις του ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑ.Ο.Σ., Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος:

«Κατά πόσο είναι δόκιμο, να καλούνται ως ομοτράπεζοι, επαγγελματίες καλλιτέχνες, μαζί με ερασιτέχνες, θεατές και φορείς, έχοντας ο καθένας χρονικό περιθώριο λίγων λεπτών, προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους;», αναρωτιέται ο κ. Χρυσανθακόπουλος, για να τονίσει:

«Είναι προφανές ότι η λογική «όλοι μαζί και ό,τι προκύψει», αδικεί τελικά την ουσία του διαλόγου, αντιθέτως, υποδηλώνει προχειρότητα και απειρία εκ μέρους των διοργανωτών και αφήνει υπόνοιες για προσχηματικό διάλογο»

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση πάντως, θα πρέπει επιτέλους ο όρος «Περιφερειακό Θέατρο» να επικυρωθεί στην πράξη, με την αξιοποίηση όλων των αξιόλογων γηγενών καλλιτεχνών και την μετατροπή όσο το δυνατόν περισσότερων σημείων της Περιφέρειας, σε θεατρικές κυψέλες»

Παράλληλα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, σημειώνει ότι «πέρα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας, που χρηματοδοτείται από τον δημοτικό και δημόσιο κορβανά, ο Δήμος θα πρέπει να ενσκήψει και στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του θεάτρου, ενδυναμώνοντας αυτές, ποικιλοτρόπως και εμπράκτως:
«Διαθέτουμε σημαντικές θεατρικές ομάδες στην περιοχή, τις οποίες είναι επιβεβλημένο να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε.

Δεν εξαντλείται, ούτε εκπληρώνεται ο ρόλος ενός ΔΗΠΕΘΕ, με τις αθρόες μετακλήσεις Αθηναίων καλλιτεχνών, καθώς εκτός από μια εφήμερη εισπρακτική επιτυχία, δεν επιτυγχάνεται το ζητούμενο για την πόλη: Η διαμόρφωση δηλαδή, πολιτιστικής συνείδησης και η δημιουργία θεατρικής υποδομής».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements