Πάτρα: Το Αρσάκειο θα στεγάσει τις περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου

by sawamix

Στις προτεραιότητες του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 8/21-1-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η μετατροπή του κτιρίου του Αρσακείου σε ένα πολυδύναμο κέντρο που θα στεγάσει τις περισσότερες υπηρεσίες…

Η πρόθεση αυτή υπήρχε στον Δήμο πολλά χρόνια πριν και έχει συνταχθεί σχετική μελέτη εφαρμογής το 1998, η οποία παρέμεινε έκτοτε ανεκμετάλλευτη.

Για οικονομικούς, κυρίως, λόγους η μετεγκατάσταση αυτή επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς θα εξοικονομήσει στον Δήμο σημαντικά χρηματικά ποσά μηνιαίως τα οποία σήμερα διατίθενται για ενοικίαση χώρων.

Παράλληλα η εκ νέου χρήση του Αρσακείου, θα αναδείξει ένα ιστορικό κτίριο, τοπόσημο για την πόλη, το οποίο αυτή την στιγμή παρακμάζει.

Την υλοποίηση (και την απαραίτητη επικαιροποίηση) της συγκεκριμένης μελέτης ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα οι μηχανικοί:
· Δημήτριος Οικονόμου, Πολιτικός Μηχανικός
· Ουρανία Σίνου, Αρχιτέκτων Μηχανικός
· Ιωάννης Μαυρόκοτας, Ηλεκτρολόγος Τ.Ε.

Αναγνωρίζοντας ο Δήμος τον όγκο εργασίας που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου, θεώρησε σκόπιμο να συγκροτήσει ομάδα εργασίας εθελοντών μηχανικών που θα πλαισιώσουν τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος θέλει να ευχαριστήσει τους μηχανικούς που ως απόφοιτοι του Αρσακείου Πατρών ευαισθητοποιήθηκαν εκδηλώνοντας ενδιαφέρον και προσφέρθηκαν να πλαισιώσουν εθελοντικά τους υπηρεσιακούς μηχανικούς του Δήμου στην υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος.

Επίσης ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Τεχνικό Κλάδο της πόλης γνωστοποιώντας ότι η παραπάνω ομάδα είναι ανοιχτή και επιθυμεί την συνεργασία και την υποστήριξη όλων στο βαθμό που ο καθένας μπορεί.

Στην παρούσα οικονομική κατάσταση του Δήμου η εθελοντική προσφορά σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα της πόλης, είναι εκτιμητέα και καλλιεργεί νοοτροπία έμπρακτης προσφοράς των δημοτών προς την πόλη τους, τα οφέλη της οποίας θα είναι σύντομα εμφανή σε όλους μας.

Στοιχεία επικοινωνίας
τηλ: 2610 966207
email: omada.arsakeiou@gmail.com

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements