Πάτρα: Στο αυτόφωρο οι πρατηριούχοι που παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη

by sawamix

Να οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων (βενζινάδικα) παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών…

Αιγαίου και Κρήτης.

Αυτό έγινε μετά από το αίτημα του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλια να τηρηθεί κατά γράμμα η υπουργική απόφαση για το πλαφόν.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός την διαβίβασε στους οκτώ Εισαγγελείς Εφετών στις περιφέρειες των οποίων επιβάλλεται πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και ζήτησε να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε διαπιστωθεί η τέλεση αυτοφώρων πλημμελημάτων διωκομένων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού».

Μόνο σε τρεις από τους 13 νομούς όπου ισχύουν, από χθες, ανώτατες τιμές (Χίος, Έβρος και Ευρυτανία) υπάρχει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, πλήρης συμμόρφωση. Στους υπόλοιπους δέκα υπάρχουν πρατήρια με υψηλότερες τιμές.

-Με κριτήριο τη μέση τιμή που επικρατεί ανά νομό, σε οκτώ νομούς (Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Γρεβενά, Έβρος, Ευρυτανία, Λέσβος, Φωκίδα) προκύπτει ότι η μέση τιμή είναι χαμηλότερη ή ίση με το πλαφόν ενώ στους άλλους πέντε είναι υψηλότερη.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements