Πάτρα: Ο Σύλλογος Αφγανών διαψεύδει το δημοσίευμα του "Κόσμου" για το ταψί με κρέας σκύλου

by sawamix

Ο υπό σύσταση «Σύλλογος Αφγανών Πάτρας» εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας “Κόσμος” της Πάτρας, το οποίο ανέφερε πως μια ομάδα Αφγανών έδωσαν για ψήσιμο σε φούρνο του Ρίου ένα ταψί με κρέας από σκύλο…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος της Πάτρας» της Μ.Πέμπτης, 21 Απριλίου 2011, που αναπαράχθηκε και από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (Patra TV), γράφτηκε μια μεγάλη ανακρίβεια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αφγανοί πρόσφυγες έδωσαν για ψήσιμο σε φούρνο ένα ταψί που περιείχε κρέας από σκύλο.

Το ρεπορτάζ αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς ο πολιτισμός μας και η θρησκεία μας δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε και την κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Ένας Αφγανός θα προτιμήσει να παραμείνει νηστικός παρά να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ενάντια στην κουλτούρα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις που στοχοποιούν ομοεθνείς μας. Χωρίς καθόλου στοιχεία, δημοσιεύονται ρεπορτάζ που αποδίδουν σε Αφγανούς ανάρμοστες πράξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται για εμάς μια αρνητική εικόνα, η οποία είναι λανθασμένη. Ενώ εμείς προσπαθούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, χωρίς να προκαλούμε προβλήματα στην τοπική κοινωνία, τέτοιες ειδήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε πρόσφυγες από μια χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς εμείς να φταίμε σε τίποτα. Θα περιμέναμε λοιπόν μια καλύτερη αντιμετώπιση από το δυτικό κόσμο, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα δεινά μας.»

Πάτρα: Του έδωσαν να ψήσει… σκύλο

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements