Πάτρα: Οι εργαζόμενοι στην "Coca-Cola", στην "Delica" και στον ΟΣΕ καταγγέλλουν το εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ.

by sawamix

Το Κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου, Τροφίμων – Ποτών, το Σωματείο Εργαζομένων “GEORGIA PASICIF” (ΝΤΕΛΙΚΑ), το Σωματείο Εργαζομένων στην ΚΟΚΑ -ΚΟΛΑ και η Επιτροπή ΑΓΏΝΑ Εργαζομένων στον ΟΣΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση καταγγέλλοντας το εργατικό ατύχημα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών…

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος της εργατική τάξης. Στις 4/5 το πρωί άλλος ένας εργάτης σκοτώθηκε στη ΒΙΠΕ στο βωμό του κέρδους. Η εργατική τάξη πλήρωσε για άλλη μια φορά με το αίμα της την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας, την εκμετάλλευση και την άθλια κατάσταση στην Υγεία.
Όλοι στην Απεργία με το ΠΑΜΕ στις 11 Μάη.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλ. Γεωργίου.
Για να μη σκοτώνονται και σακατεύονται οι εργάτες στα γκέτο της εργοδοσίας.

Στις 18 Μάη δικάζονται στα δικαστήρια της Πάτρας τα στελέχη του ΠΑΜΕ Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος, ύστερα από μήνυση της πολυεθνικής «Τζάμπο» γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο πολυκατάστημα της Πάτρας, στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης για την απόλυση συνδικαλιστή.

Πρόκειται για δίωξη που στοχεύει στην τρομοκράτηση του λαού.
Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα, να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις οργανώσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος να εκφράσουν την αγωνιστική τους συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δύο συναγωνιστές.

Όλοι στην Απεργία με το ΠΑΜΕ στις 11 Μάη.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλ. Γεωργίου.»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements