Πάτρα: Η Αλέκα Παπαρήγα και η κόρη της σε παρουσίαση βιβλίου

by sawamix

Στην Πάτρα θα βρεθούν το Σάββατο 25 Μαΐου, η Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και η κόρη της, Βασιλεία, με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή”…

γνωστές από δεκαετίες για τη συμβολή τους στο χώρο του επιστημονικού, ιδεολογικού, πολιτικού, λογοτεχνικού και παιδικού βιβλίου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου θα παρουσιαστεί το μοναδικό στο είδος του ιστορικό μυθιστόρημα του Άπτον Σίνκλερ, Ο Βασιλιάς Άνθρακας, όπου παρουσιάζονται με τον πιο παραστατικό τρόπο οι άγνωστοι στο ελληνικό κοινό αγώνες των Αμερικανών ανθρακωρύχων στα Βραχώδη Όρη.

Το ευαίσθητο και ενθουσιώδες πνεύμα του Σίνκλερ γεννάει ένα έργο ανάλογο του Ζερμινάλ, του συγγραφικού αριστουργήματος του Εμίλ Ζολά.

Η παρουσίαση θα γίνει από τη μεταφράστρια Βασιλεία Παπαρήγα, που έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδεύτρια-ψυχολόγος Ευδοκία Στάμου. Θα ακουστούν στίχοι του Άπτον Σίνκλερ μελοποιημένοι.

Η Βασιλεία Παπαρήγα είναι μέλος του Συμβουλίου Πόλης της ΚΝΕ, έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο και είναι μεταφράστρια.

Παράλληλα, το βιβλιοπωλείο προγραμματίζει και τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

11 Μάη 2011. Βιβλιοπαρουσίαση ιστορικών ντοκουμέντων –η 3η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (10-14 Οκτώβρη 1950), η 6η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (11-12 Μάρτη 1956) και η 12η Ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (5-15 Φλεβάρη 1968)– με σκοπό να συμβάλει στην πλατιά γνώση και μελέτη της ιστορίας, καθώς και στην ιστορική έρευνα.25 Μάη 2011.

Ένα μοναδικό στο είδος του ιστορικό μυθιστόρημα του Άπτον Σίνκλερ, Ο Βασιλιάς Άνθρακας, όπου παρουσιάζονται με τον πιο παραστατικό τρόπο οι άγνωστοι στο ελληνικό κοινό αγώνες των Αμερικανών ανθρακωρύχων στα Βραχώδη Όρη. Το ευαίσθητο και ενθουσιώδες πνεύμα του Σίνκλερ γεννάει ένα έργο ανάλογο του Ζερμινάλ, του συγγραφικού αριστουργήματος του Εμίλ Ζολά.
Η παρουσίαση θα γίνει από τη μεταφράστρια Βασιλεία Παπαρήγα, που έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδεύτρια-ψυχολόγος Ευδοκία Στάμου.
Θα ακουστούν στίχοι του Άπτον Σίνκλερ μελοποιημένοι.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.

Ενώ στο αίθριο του βιβλιοπωλείου, στις 9 και 10 Ιούνη, θα φιλοξενηθούν οι μικροί φίλοι των εκδόσεων που, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, συγγραφέων και εικονογράφων, θα δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία, σ’ ένα δικό τους βιβλίο. Τίτλος της (εκδήλωσης) γιορτής: «Το παραμύθι της ιστορίας που ήθελε να γίνει βιβλίο».

Τέλος, στις 22 Ιούνη, και πάλι στο αίθριο του βιβλιοπωλείου, θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση έργων των κλασικών Μαρξ – Ένγκελς:

Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ.
Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας του Καρλ Μαρξ.
Κείμενα για την Οικονομία και την Πολιτική του Φρίντριχ Ένγκελς.

Με αυτήν την παρουσίαση κλείνει και ο κύκλος των εκδηλώσεων και αρχίζει και πάλι τον Οκτώβρη.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements