Πάτρα: Δήμος και ΟΛΠΑ ξανά αντιμέτωποι – Δεν τηρεί όσα συμφωνήθηκαν ο ΟΛΠΑ

by sawamix

Αναστάτωση προκαλούν οι πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο απόφασης που θα παρουσιαστεί από τη διοίκηση του ΟΛΠΑ Α.Ε., κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, με αντικείμενο την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη…

οι οποίες θέλουν την εισήγηση για την συζήτηση αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας να είναι τελείως διαφορετική από αυτή που συμφωνήθηκε την Τρίτη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων.

Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη συμφωνήθηκε, σε σύσκεψη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, της διοίκησης του ΟΛΠΑ, καθώς και του Δημάρχου Πατρέων και των τριών προκατόχων του, ότι αύριο θα έρθει προς υπογραφή στο Δ.Σ. του Οργανισμού η παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου, βάσει των όσων είχαν συμφωνηθεί στο Πρωτόκολλο που είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2010 στην Πάτρα, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, το Δήμο και τον ΟΛΠΑ, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, σχετικά με το θέμα, αναφέρεται:

“Στο περιθώριο αυτής συνάντησης, το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. Νίκος Τζανάκος έκανε γνωστό στο Δήμαρχο το περιεχόμενο της εισήγησης που θα τεθεί προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Λ.ΠΑ. όπου με βάση όσα συμφωνήθηκαν στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο με δελτίο Τύπου, το Δ.Σ. του Οργανισμού επρόκειτο να συμφωνήσει με το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. και ο Δήμος Πατρέων στις 30 Οκτωβρίου 2010 και να εισηγηθεί στον Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ. Γιάννη Διαμαντίδη, να προβεί σε κάθε ενέργεια για την υλοποίησή του και την απόδοση του θαλασσίου μετώπου στους πολίτες της Πάτρας.

Η εισήγηση αυτή, όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος, δεν έχει καμία σχέση με τα συμφωνηθέντα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον κ. Διαμαντίδη στο Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γ. Δημαράς, οι πρώην Δήμαρχοι Πάτρας κ.κ. Α. Καράβολας, Α. Φούρας και Ε. Φλωράτος καθώς και ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Α.Ε. κ.κ. Ζεπάτος και Πλατυκώστας.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Δημαράς επικοινώνησε με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη και τον ενημέρωσε για την εξέλιξη και για το κείμενο της εισήγησης.

Ο Υπουργός τόνισε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα και επιφυλάχτηκε να το εξετάσει και ακολούθως να τοποθετηθεί”.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements