Μιχ.Μπεκίρης:" Απαράδεκτη η διακοπή εργασιών της ανάπλασης του φάρου των Πατρών"

by sawamix

Σε τέλμα βρίσκεται το έργο της ανάπλασης της περιοχής του φάρου της Πάτρας το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των αδρανοποιημένων έργων στον Νομό μας…

Η Τροικανή Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ισοπέδωση και τον αφανισμό τόσο των έργων όσο και κάθε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας – παρέμβασης στον νομό μας αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Ο εντολοδόχος Αχαιός Πρωθυπουργός αδιαφορεί για την δυσάρεστη τροπή που παίρνουν τα έργα στην γενέτειρα του ταυτόχρονα με τους τοπικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ να κρατούν σιγή ιχθύος για τα θέματα της πόλης ενώ σε άλλες εποχές, για ήσσονος σημασίας θέματα έβγαιναν στα κεραμίδια.

Ευτυχώς ο Πατραϊκός λαός έχει και κρίση και μνήμη Στα πλαίσια της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Απαράδεκτη η διακοπή των εργασιών του έργου διαμόρφωσης της περιοχής του φάρου από τον ΟΛΠΑ Α.Ε».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Δυσάρεστη τροπή παίρνει το έργο της ανάπλασης της περιοχής του χώρου του φάρου των Πατρών, ένα έργο ενταγμένο σε στην ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένα.

Το εν λόγω έργο είχε προκηρυχτεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΠΑ Α.Ε με προϋπολογισμό 1.225.700 ευρώ και με πόρους του Οργανισμού Λιμένος. Την ευθύνη δε της υλοποίησης του έργου έχει η τεχνική υπηρεσία του ΟΛΠΑ Α.Ε.

Το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από την Ιχθυόσκαλα έως τα παρκινγκ του λιμένα, με την δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής.

Η χρησιμότητα του έργου για τους πατρινούς είναι πολυσχιδής και απολύτως αναγκαία μιας και θα χρησιμοποιηθεί ως ζώνη περιπάτου, γυμναστικής και γενικότερα ευεξίας.

Η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι μία έννοια στην οποία δεν έχουμε δώσει την προσήκουσα σημασία στην πόλη μας αντίθετα δε η πολιτική που ακολουθείται από την διορισμένη διοίκηση του ΟΛΠΑ από το Υπουργείο θαλάσσιων υποθέσεων αποτρέπει την ανάπτυξη δομών που προκαλούν ανάταση και ευεξία στους πολίτες.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένη την προτεραιότητα που θα πρέπει να έχει, η έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός: 1) Ποιο είναι το στάδιο που βρίσκεται το έργο; 2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός του Υπουργείου και του οργανισμού για την ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος του έργου; 3) Το χρηματοδοτικό μέσο που χρηματοδοτείται το έργο έχει δυνατότητα για την ολοκλήρωση του; 4) Ποιο είναι κατά προσέγγιση το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements