Πάτρα: Σύσκεψη στο Δήμο για επέκταση του Προαστιακού σε Ψαθόπυργο και Κάτω Αχαΐα

by sawamix

Συνάντηση με αντικείμενο τον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας και το επιβάλλεται να επεκταθεί, προς όφελος της πόλης, των πολιτών και του περιβάλλοντος, είχαν σήμερα με την Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού, Περιβαλλοντικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κυρία Λένα Καλεντζώτη…

ο Πρόεδρος του Δικτύου «Επιβάτης» κ. Νάσος Κόκκινος, ο Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Χρήστος Τόλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής της «Οικολογικής Απάντησης» κ. Κώστας Διάκος, ο δικηγόρος κ. Κων/νος Πέττας και από τον «Επιβάτη» η Ευδοκία Παπανδρέου και ο Βασίλης Γκλαβάς.

Έγινε ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τον προαστιακό και το πώς μπορεί περαιτέρω να στηριχθεί, στο πλαίσιο ενίσχυσης, της οικολογικής μετακίνησης. Ένας από τους στόχους, είναι να επεκταθούν φέτος τα δρομολόγια μέχρι τον Ψαθόπυργο και από κοινού πλέον οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, να εκπονήσουν ένα σχέδιο δράσης, με τις οικονομικές και χρονικές παραμέτρους, γύρω από την επέκταση του προαστιακού.

Η πρόταση μάλιστα του «Επιβάτη» που κατατέθηκε με σχεδιάγραμμα στην Αντιδήμαρχο, είναι να επεκταθεί ο αστικός σιδηρόδρομος, από τον Ψαθόπυργο μέχρι την Κάτω Αχαΐα, να δημιουργηθεί έτσι, ένας τύπος υπέργειου μετρό, με κόστος όμως, κατά πολύ μικρότερο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Επίσης στην κυρία Καλεντζώτη προτάθηκε να αναλάβει τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, ρόλο που η αντιδήμαρχος αποδέχθηκε, δεσμευόμενη ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, ενώ καταλήγοντας, αποφάσισαν ότι όλοι μαζί, θα επισκεφθούν προσεχώς, στην Αθήνα τον πρόεδρο και διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλο με τον οποιο η κυρία Καλεντζώτη ειχε ήδη προγραμματισμενη συναντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κυρία Καλεντζώτη δήλωσε τα εξής:

«Η Δημοτική αρχή στοχεύει στην αλλαγή του μοντέλου μετακίνησης μέσα στην πόλη, στηρίζοντας, ενθαρρύνοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη κινητικότητα, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Οι συμπολίτες μας, κατατάσσουν το κυκλοφοριακό στα μείζονα θεματα, βιώνοντας καταστάσεις με επιδημικό χαρακτήρα, όπως η αυθαίρετη κατάληψη των δημόσιων χώρων από Ι.Χ. και δίκυκλα, η απουσία σεβασμού προς τους πεζούς, τα ΑμΕΑ, τους ηλικιωμένους, και όχι μόνο. Αυτές οι πρακτικές οδηγούν και σε αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Τόσο ο προαστιακός όσο και το ποδήλατο, πρόκειται να ενισχυθούν, και να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής. Επιπλέον ο πεζός, αλλά και ο επιβάτης, πρέπει να βρουν την θέση που δικαιωματικά τους ανήκει, στον κατά τα άλλα δημόσιο αστικό χώρο και την αστική μετακίνηση.

Με τους εκλεκτούς εκπρόσωπους που σήμερα συναντήθηκα, διατυπώθηκε συναντίληψη και η βούληση της κοινής δράσης και προσπάθειας, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που θα παρουσιάζονται στην διαδικασία υλοποίησης, των κοινών μας στοχεύσεων».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements