Πάτρα: Έναρξη Πολιτιστικής Εβδομάδας στο Πανεπιστήμιο

by sawamix

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, ώρα 12.30 μ.μ θα δοθεί συνέντευξη τύπου στα γραφεία της « ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», για την εναρκτήρια εκδήλωση της Πολιτιστικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου ώρα 9.οομ.μ….

Ο Πρύτανης, το Πρυτανικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα η Αντιπρύτανης των Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Ρούσου διάλεξαν μία διαφορετική εκδήλωση να αποτελέσει την έναρξη της Πολιτιστικής Εβδομάδας. Διάλεξαν τρία σχολεία της πόλης μας διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ίδια σε έμπνευση, καινοτομία και ενέργεια.

Το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2ο Δημοτικό Σχολείο (ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ) και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών κλείνουν με αυτή την εκδήλωση ένα διετές πρόγραμμα του τμήματος Αγωγής Υγείας, το οποίο αφορούσε τη διατροφή.

Η Μουσικός Μαρία Ρέντιτ του Πειραματικού, η οποία είναι μουσικός και στο Ειδικό Δημοτικό Κωφών έγραψε το σενάριο και τη μουσική της θεατρικής παράστασης «ΦΡΟΥΤΟΦΡΟΥΡΟΙ».

Η σκηνοθεσία είναι των Μαρία Ρέντιτ και Όλγα Κλώντζα δασκάλας χορού. Χορογραφία της Όλγας Κλώντζας. Τα υπέροχα κουστούμια της Στέλλας Μαραγκού και η μοναδική ζωγραφική στα κουστούμια των βοτάνων και της φύσης της Χριστίνας Ανδρικοπούλου. Σκηνικά Σάκης Πεφτικόγλου και στούντιο ηχογράφησης idstudio– Γιώργος Κασιώνης.

Από τα πιο πάνω σχολεία συμμετέχουν 90 μαθητές, οι οποίοι προβάλλουν το Νέο Σχολείο. Ένα σχολείο, το οποίο συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή, διότι η διατροφή αποτελεί στοιχείο πολιτισμού καθώς σχετίζεται άμεσα με τη Θρησκεία, την οικογένεια, τη γεωγραφία, την τέχνη, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βενέττα Λαμπροπούλου. Θα μιλήσει για τη διατροφή η ειδική παθολόγος-διατροφολόγος Μαριάννα Σταματιάδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements