Πάτρα: Εκδήλωση για τα θύματα των ΝΑΖΙ στα Ψηλαλώνια

by sawamix

Η Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Πάτρας της Π.Ε.Α.Ε.Α./Δ.Σ.Ε. απευθύνουν κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, τους απόγονους τους να συμμετέχουν στην εκδήλωση, αφιερωμένη στους εκτελεσμένους κομμουνιστές και ΕΑΜίτες από τους ΝΑΖΙ κατακτητές, στις 9 Μάη 1944 στα Ψηλά Αλώνια…

Επίσης η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στην 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ στα ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “στις 9 Μάη 1945 η Ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε στον ηρωικό κόκκινο στρατό της Σοβιετικής Ένωσης. Ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός δέχτηκαν συντριπτική ήττα με τον ηρωικό αγώνα των λαϊκών αντιφασιστικών και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, με την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και της Σοβιετικής Ένωσης.

Στη χώρα μας ψυχή και αιμοδότης του απελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν το ΚΚΕ.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί, οργανωμένα από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο αντικομμουνισμός, η εξιλέωση του φασισμού και του ναζισμού, η ταύτιση του κομμουνισμού και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα με το φασισμό.

Στα πλαίσια της διαστρέβλωσης της ιστορίας κήρυξαν την 9η Μάη σε «μέρα της Ευρώπης», την 23η Αυγούστου σε «μέρα κατά του ολοκληρωτισμού». Προωθούν μαθήματα και δράσεις στα σχολεία ποτίζοντας τους μαθητές με το ψέμα και τον αντικομμουνισμό.

Στις σημερινές συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και γενικευμένου πολέμου του κεφαλαίου σε βάρος του λαού, η απάντηση είναι μία, ΟΡΓΑΝΩΗ-ΑΓΩΝΑΣ-ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την εξουσία των μονοπωλίων. Οργάνωση-αντεπίθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Ισχυρό ΚΚΕ, αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου” καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements