Αποκάλυψη του ΟΓΑ για σκάνδαλο με εταιρεία ορθοπεδικών στη Δυτική Ελλάδα

by sawamix

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε σήμερα Τρίτη ο ΟΓΑ, αποκαλύπτει την ύπαρξη σειράς περιστατικών τα οποία προωθεί για διοικητική και δικαστική διερεύνηση ευθυνών, καθώς ζημιώθηκε με μεγάλα ποσά, ενώ υπάρχουν και ποινικά κολάσιμες πράξεις, σχετικές με εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών…

που υπεβαλε στον Οργανισμό καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων για ασφαλισμένους που έχουν αποβιώσει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Ο.Γ.Α., έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων πανελλαδικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση του ΟΓΑ, διαπίστωσε μεταξύ των άλλων, τα ακόλουθα:

1. Σε εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών, υγρό οξυγόνο, συσκευές οξυγόνου, κλπ που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, να προβαίνει σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν αποβιώσει . Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονταν διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας καθώς και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που πολλοί από αυτούς είχαν αποβιώσει καθώς και αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων. Η ζημία που προκλήθηκε για τον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας.

2. Σε Φαρμακείο της Κρήτης κατά των έλεγχο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών του ΟΓΑ βρέθηκαν σφραγίδες γιατρών που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη έκδοση συνταγών με φάρμακα που ουδέποτε παρέλαβαν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ. Επίσης:

Εκτελούσε συνταγές με φάρμακα τα οποία δεν παραδόθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ

Εκδίδοντο συνταγές στο όνομα ασφαλισμένων σε φύλλο συνταγολογίου που ανήκε σε άλλον ασφαλισμένο

Τέλος, από τις καταθέσεις των ασφαλισμένων προκύπτει ότι συγκέντρωνε τα συνταγολόγια ασφαλισμένων του ΟΓΑ στα οποία συνταγογραφούντο φάρμακα εν αγνοία τους.

Η αξία των πλαστών συνταγών που ελέγχθηκαν ξεπερνά το ποσό των 65.000,00 ευρώ

3. Σε Φαρμακείο των Κυκλάδων στο οποίο διενεργήθηκε έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι ενώ οι συνήθεις μηνιαίοι λογαριασμοί που κατέθετε στον ΟΓΑ, για την απόδοση δαπάνης φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του Οργανισμού δεν ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000 ευρώ παρουσίασαν αύξηση του ποσού της τάξης των 50.000 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε προκλητή συνταγογράφηση, πλαστές συνταγές με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού ύψους 180.000 ευρώ».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements