Ά. Τσιγκρής: «Όχι Άλλο Αίμα Αθώων στην Πατρών-Κορίνθου…»

by sawamix

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο Πάτρας της αγωγής του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου κατά της κοινοπραξίας κατασκευής της Ολύμπιας Οδού- έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ολύμπια Οδός καρκινοβατεί. Τα εργοτάξια της κοινοπραξίας, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, υπολειτουργούν. Οι απολύσεις εργαζομένων είναι σχεδόν καθημερινές. Οι όροι της σύμβασης του έργου καταστρατηγούνται και μάλιστα χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Οι χρονικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του δυτικού εθνικού οδικού δικτύου είναι τραγικές.

Ζωές αθώων χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στην Πατρών-Κορίνθου.

Οι πολίτες της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας ολόκληρης ζητούν απαντήσεις. Η κυβέρνηση του Μνημονίου σφυρίζει αδιάφορα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σήμερα, το “εθνικό” οδικό δίκτυο από την Ακράτα έως την Πάτρα χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο της Ευρώπης και από τα πλέον πολύνεκρα στο κόσμο.

Υπό αυτές τις συνθήκες αμφισβητείται ακόμη και η νομιμότητα της συνέχισης είσπραξης διοδίων στο τμήμα Πατρών-Κορίνθου, για έναν “εθνικό” οδικό άξονα που ήταν σαφώς ασφαλέστερος πριν την έναρξη των έργων.

Η Κυβέρνηση καλείται να απαντήσει άμεσα στους πολίτες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας:

· πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

· γιατί καθυστερούν οι εργασίες;

· γιατί υπολειτουργούν τα εργοτάξια;

· γιατί εξακολουθούμε να πληρώνουμε 3,10 ευρώ διόδια για κάθε διέλευση από την “καρμανιόλα”;

· γιατί τέτοια αδιαφορία για την οδική μας ασφάλεια;

· γιατί -σε τελευταία ανάλυση- τέτοια ανευθυνότητα για την ανθρώπινη ζωή…;».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements