Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του άτυχου Πυροσβέστη

by sawamix

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετίσουν σήμερα τον 59χρονο αρχιπυροσβέστη Χρήστο Μαντά, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες ενός εκ των δύο ληστών, που εισέβαλαν το Σάββατο στο super market “Μαρινόπουλος”…

στη συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου και Κορίνθου.

Η κηδεία του θα γίνει στις 4 το απόγευμα στον Αγ. Μηνά Λεύκας.

Ο Χρήστος Μαντάς, που εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον Α΄ Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας, θυσιάστηκε, στην προσπάθειά του να σταματήσει τη δράση δύο ληστών, που είχαν εισβάλει πριν από λίγο και άδειαζαν τα ταμεία, αποκομίζοντας ποσό των 3.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικογενειακό περιβάλλον του δολοφονηθέντος, όπως λέγεται, έχει διαμηνύσει, μέσω γνωστών και φίλων, προς το πολιτικό δυναμικό της περιοχής πως η παρουσία τους στη νεκρώσιμη ακολουθία δεν θα είναι ευπρόσδεκτη, αφού, προφανώς, θεωρούν πως ο πολιτικός κόσμος συνολικά φέρει σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης για την έξαρση της εγκληματικότητας και στην περιοχή μας, θύμα της οποίας έπεσε και ο άνθρωπός τους.

Οι δικοί του άνθρωποι και όχι μόνο, δεν μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη.Στη γειτονιά του, τον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα όλοι είναι συγκλονισμένοι και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που αψήφισε τον κίνδυνο και με αίσθημα καθήκοντος απέναντι στους συνανθρώπους του, επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές που είχαν εισβάλει στο σούπερ μάρκετ.

Συγκλονισμένοι απο το θάνατο του συναδέλφου τους είναι και οι πυροσβέστες της Πάτρας. Ο 59χρονος εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α’ πυροσβεστικό σταθμό. Ήταν έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

Διαβάστε εδώ  το χρονικό της δολοφονίας.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements