Πάτρα: Ο Δημαράς θα δώσει το όνομα του Λάκη Σάντα σε δρόμο της πόλης

by sawamix

Ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς έκανε την παρακάτω δήλωση για το θάνατο του αγωνιστή Λάκη Σάντα…

«Ο Λάκης Σάντας, υπήρξε σύμβολο των αγώνων κατά της γερμανικής κατοχής και του φασισμού αλλά και σημείο αναφοράς μιας ηρωικής εποχής, ιδανικών, αξιών και προσφοράς. Εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, δίδαξε ήθος αρνούμενος να εξαργυρώσει την αντιστασιακή του δράση για να αποκομίσει οφέλη ή προβολή, ισχυριζόμενος ότι την αντίσταση δεν την έκαναν μόνο οι γνωστοί και «επώνυμοι» αλλά οι χιλιάδες «ανώνυμοι» που έγραψαν ιστορία με τις μικρές και μεγάλες πράξεις τους.

Ο άνθρωπος που κατέβασε , μαζί με το φίλο και συναγωνιστή του Μανώλη Γλέζο, τη χιτλερική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης, υπήρξε παράδειγμα απλότητας, ανιδιοτέλειας, ήθους, περηφάνειας, αγώνα και καλώς εννοούμενου πατριωτισμού.

Η Πάτρα, η πόλη στην οποία γεννήθηκε, θα θυμάται πάντα, αυτόν τον αγνό ιδεολόγο που έδινε χωρίς να ζητάει και πάλευε χωρίς να φοβάται, ούτε τους μεγάλους εχθρούς, ούτε τους «μικρούς» ανθρώπους.

Ο Δήμος Πατρέων τιμώντας τη μνήμη του Λάκη Σάντα θα προτείνει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομά του, σε οδό της πόλης.»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements