Επίσκεψη Δημάρχων στο φράγμα Πείρου-Παραπείρου – Δείτε φωτό

by sawamix

Τις εγκαταστάσεις του φράγματος Πείρου-Παραπείρου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και ο Πρόεδρος της ΔΕΑΠ Νίκος Κοντοές, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου για την περιοχή…

Οι Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ ενημερώθηκαν για την πορεία του φράγματος από τον επιβλέποντα του έργου κ. Γιώργο Λάζαρη και από τον εκπρόσωπο του εργολάβου κ. Κατραμάδο – ο οποίος παρίστατο και επέβλεπε τις εργασίες που εκτελούνταν με ταχύτατους ρυθμούς- και ζήτησαν την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου, καθώς κατά καιρούς παρουσιάζονται προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά.

Από το έργο του φράγματος, θα υδροδοτηθούν οι Δήμοι Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου
με περίπου 35 εκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 130 εκ. ευρώ.
Η σύμβαση είναι ύψους 75 εκ. ευρώ ενώ εκτιμάται ότι με την ολοκλήρωσή της διαδικασίας το έργο θα αγγίξει τα 78 εκ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή έχει εκτελεστεί το 75-80% του φράγματος και έχει ολοκληρωθεί το διυλιστήριό του καθώς και το δίκτυο που θα μεταφέρει το νερό στην Πάτρα.

Αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότησή του, τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.

Οι τρεις Δήμαρχοι συμφώνησαν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης του φράγματος, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την έγκαιρη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, προκειμένου το φράγμα να λειτουργήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements