Αχαΐα: "Στον αέρα" η μεταφορά 6.500 μαθητών

by sawamix

Σταματά από σήμερα, για μία ακόμη φορά, η μεταφορά των μαθητών της Αχαΐας από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απόφασης που έλαβε η Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα 6.500 παιδιά να παραμένουν και πάλι στον… αέρα δίχως να μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα σχολεία τους…

Σήμερα, πρώτη ημέρα μετά τις πασχαλινές διακοπές, τα σχολεία της περιοχής λειτούργησαν κανονικά αφού το έργο της μεταφοράς των μαθητών ανέλαβαν οι ίδιοι οι γονείς. Έτσι είχαμε ελάχιστες απουσίες μαθητών κυρίως στις ορεινές περιοχές της Αχαίας. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί γονείς και εκπαιδευτικούς είναι το τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι μεταφορείς όλης της χώρας από την πλευρά τους, προχώρησαν στη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών καθώς διαπίστωσαν μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Για το θέμα αναμένεται να υπάρξει σήμερα στην Αθήνα συνάντηση των μεταφορέων με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως από σήμερα 2 Μαΐου σταματά το πρόγραμμα λόγω της μη εξόφλησης των οφειλομένων ποσών από το κράτος τόσο για το έτος 2010 όσο και για το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Όπως αναφέρει η διοίκηση «το κόστος της μεταφοράς των μαθητών είναι τεράστιο και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει από τέτοιες οφειλές δεν μας επιτρέπει να το επωμιστούμε».

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements