Πάτρα: 5η Γιορτή Των Λουλουδιών στην Οβρυά

by sawamix

Mε άνθινες κατασκευές, διαγωνισμό ζωγραφικής, διαγωνισμό στεφάνου, ανθοκομική έκθεση και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματά του υποδέχεται την άνοιξη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οβρυάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στην 5η Γιορτή των Λουλουδιών, που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτομαγιάς στην πλατεία…

Ντεβέ στην Άνω Οβρυά Πατρών.

Στην εκδήλωση ο Πολιτιστικός σύλλογος Οβρυάς με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πατρέων θα κατασκευάσει τον μεγαλύτερο Άνθινο πίνακα με λουλούδια απεικονίζοντας το περιστέρι το σύμβολο της ειρήνης του Πικάσο.

Το περιστέρι το σύμβολο της ειρήνης από την Παλαιά Διαθήκη, το σύμβολο ύπαρξης στεριάς προς στον Νώε. Με αυτή την συμβολική κίνηση ο Σύλλογος στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας ότι δηλαδή σύντομα θα έρθει το περιστέρι της ειρήνης και της ελπίδας και στο τόπο μας για να ξεφύγουμε από το πέλαγος αμφιβολίας και ανασφάλειας στο οποίο έχουμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια και ως χώρα αλλά και ως κοινωνία.

Ο πίνακας θα αποτελείται από χιλιάδες λουλούδια, θα έχει 4 μέτρα πλάτος και 2,5 μέτρα ύψος, (δηλαδή 10 τετραγωνικά), και θα στηθεί στην Πλατεία Ντεβέ Άνω Οβρυάς στις 30 Απριλίου το Σάββατο το βράδυ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.30 με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα τμήματα χορευτικού του Πολιτιστικού συλλόγου Οβρυάς (120 άτομα ) με χοροδιδάσκαλο τον Νίκο Κοτσόκολο, θα πραγματοποιηθεί Διαγωνισμός στεφάνου, Διαγωνισμός ζωγραφικής, θα υπάρχει μεγάλη Ανθοκομική έκθεση και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Ο Δήμος Πατρέων στηρίζει την προσπάθεια των ενεργών συλλόγων, Πολιτιστικών και μη, δείχνοντας ότι θέλουμε πραγματικά να φέρει την αποκέντρωση και στον Πολιτισμό.

Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός όχι μόνο στην πρώην Μεσσάτιδα αλλά σε όλη την Πάτρα.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements