Εμπρησμός Marfin : Προσήγαγε τρεις η ΕΛΑΣ, για κατάθεση

by sawamix

Τρεις νεαροί άνδρες κλήθηκαν σήμερα από την Ασφάλεια, παραμονή της επετείου της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2010, της οποίας θλιβερό αποκορύφωμα ήταν ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της Marfin Bank…

στην οδό Σταδίου 20. Υπενθυμίζεται ότι από τον εμπρησμό έχασαν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Η ΕΛΑΣ απέστειλε την ογκοδέστατη δικογραφία στον εισαγγελέα με στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών που είχε διεξάγει, καθώς και στοιχεία που βασίζονται κυρίως από οπτικό υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες στην περιοχή. Τα στοιχεία αυτά φέρονται ότι ενοχοποιούν συγκεκριμένα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι τρεις ύποπτοι φαίνεται να πρωταγωνιστούν σε επεισόδια πολύ κοντά στο σημείο της Marfin, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα αγνώστων σε ξεχωριστό επεισόδιο την ίδια ημέρα επιτέθηκαν με πέτρες στο βιβλιοπωλείο Ιανός.

Ωστόσο ο εισαγγελέας που εξέτασε τη δικογραφία δεν διέταξε τη σύλληψη των νεαρών καθώς δεν υπήρχε εμφανής εμπλοκή τους στον εμπρησμό της Marfin και την επέστρεψε διατάζοντας παράλληλα την ανωμοτί κατάθεση των τριών.

Έτσι καθώς δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους, θα ληφθούν καταθέσεις και κατόπιν ο ανακριτής θα κρίνει εάν οι προσαγωγές τους θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε διεξάγει κατ΄οίκον έρευνες στα σπίτια των νεαρών σε Κυψέλη και Εξάρχεια, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες προσαγωγές κατά τα επόμενα 24ωρα.

Πηγή: enet
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements