Πάτρα: Στις 3 Μαΐου η δίκη του «Δεν πληρώνω» εναντίον της Ολυμπίας οδού

by sawamix

Σε ετοιμότητα βρίσκονται τα μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια “Δεν πληρώνω” εν όψει της δίκης με την Ολυμπία Οδό, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, 3 Μαΐου στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, μετά από την αγωγή που έχει καταθέσει ο δικηγορικός σύλλογος της Πάτρας μαζί με ομάδα πολιτών…

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και οι πολίτες κατέθεσαν την αγωγή σε βάρος της Ολυμπίας Οδού τον περασμένο Οκτώβριο με τον ισχυρισμό ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διόδια τουλάχιστον στο κομμάτι από το Ρίο μέχρι το Ζευγολατιό.

Τα μέλη του Κινήματος από πολλές περιοχές της χώρας θα έρθουν στην Πάτρα με πούλμαν, ενώ η τοπική οργάνωση προγραμματίζει μπαράζ δράσεων μέχρι τη δίκη.

Στόχος των πρωτοβουλιών είναι η ευαισθητοποίηση των Πατρινών για το θέμα, ώστε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πάτρας και η διεξαγωγή της δίκης θεωρείται βέβαιη, καθώς η Ολυμπία Οδός δεν μπορεί να ζητήσει άλλη αναβολή.

Με την αγωγή αυτή, οι πολίτες ζητούσαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «την κατάργηση των αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεων παραχώρησης των χιλιοπληρωμένων εθνικών μας δρόμων στους ιδιώτες», ενώ σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο, η καταβολή αντιτίμου στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού θεωρείται παράτυπη, καθώς το τμήμα αυτό του οδικού δικτύου δεν αποτελεί κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου.

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements