Πάτρα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα το δοκιμαστικό δρομολόγιο Προαστιακού για Ψαθόπυργο

by sawamix

Το Δίκτυο για Δημόσια Συγκοινωνία και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, «Επιβάτης», παράρτημα Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση για το δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού με κατεύθυνση προς Ψαθόπυργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα…

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εν αναμονή έως τις αρχές του καλοκαιριού για να δούμε αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνει πράξη την υπόσχεση για την επέκταση του Προαστιακού έως τον Ψαθόπυργο.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού Πατρών με κατεύθυνση προς Ψαθόπυργο με κύριο σκοπό την εξαγωγή τεχνικών συμπερασμάτων για την κατάσταση της γραμμή ώστε στις αρχές καλοκαιριού να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια. Οι στάσεις που θα πραγματοποιεί μετά το Ρίο θα είναι στον Άγιο Βασίλειο, στα Αραχωβίτικα και στον σταθμό του Ψαθόπυργου. Ωστόσο παραμένει ερωτηματικό για την κατασκευή των ενδιάμεσων στάσεων (Πάτρα – Ρίο) στα Μποζαΐτικα, στην Αγυιά και στην Αγία Σοφία ώστε το μέσο να λειτουργήσει ως επίγειο μετρό και να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας.

Η πρόταση που καταθέσαμε πρόσφατα στο γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο και στο γραφείο του υφυπουργού κ. Βούγια αφορά την εξυπηρέτηση όλου του διευρυμένου δήμου Πατρέων με τον Προαστιακό μέσω της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής από τον Ψαθόπυργο έως την Κ. Αχαΐα με ενδιάμεσες στάσεις. Η επέκταση προς Κ. Αχαΐα δεν είναι όμως στα άμεσα πλάνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι σαν ενεργοί πολίτες θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να πείσουμε για την αναγκαιότητα επέκτασης του μέσου.

Ο εκσυγχρονισμός του Προαστιακού (ηλεκτρoκίνηση, μείωση χρόνων διαδρομής, καλύτερη εξυπηρέτηση, περαιτέρω περιβαλλοντικά οφέλη) θα εξαρτηθεί άμεσα με το πόσο γρήγορα η νέα γραμμή υψηλών ταχυτήτων φτάσει στην Πάτρα, (έπρεπε ήδη να έχει γίνει πριν από χρόνια) στο νέο λιμάνι και στην βιομηχανική περιοχή για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των υποδομών αυτών.»

http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%253A%252F%252Fwww.thebest.gr%252Fnews%252Findex%252FviewStory%252F30861&layout=standard&show_faces=false&width=620&action=like&font&colorscheme=light&height=80

Advertisements